Politieke warboel verdeelt het land

Auteur: gizmo123

Met de ongelofelijke grote keus aan politieke partijen ziet de gemiddelde inwoner van ons land door de bomen het bos niet meer. Voor elke overtuiging is wel een partij te vinden, de een nog linkser of rechtser dan de ander. De hoofdpunten van de meeste partijen draaien meestal om extra veiligheid en een betere economie, maar dragen daarentegen meestal onuitvoerbare suggesties als oplossing aan.

Als we puur kijken naar het geldende ledenminimum, dan mogen er slechts 7 van de bestaande 25 partijen mee doen in de verkiezingsstrijd. Als we de eisen nog eens hoger gaan leggen met een geldig partij programma, dan blijven er maar verdacht weinig partijen over. Een overzicht:

Lijst Milou: Geldig aantal leden 31, partijprogramma niet echt meer van deze tijd, maar zal toch een redelijke kans maken om een aantal zetels te bemachtigen.

Lijst Democratie: De grootste partij (38 leden). Geen partijprogramma, maar zal puur door de grootte van de partij flink wat stemmen ontvangen. Er komen enkele zeer grote politieke namen op hun lijst voor. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze partij daarom het grootste aantal parlementariërs leveren aan het volgende Parlement.

Improvement: Geldig aantal leden 13. Het is de vraag of deze partij deze verkiezingsronde echt serieus genomen moet worden. Door het totaal ontbreken van standpunten leeft deze partij op de resultaten van het verleden. En met maar 1 echte stemmentrekker lijkt deze partij al van te voren uitgeschakeld voor de verkiezingen.

Experience: Geldig aantal leden 14. De eerste met een partijprogramma dat wel van deze tijd is. De fusie partij (tussen SAFE en 4you) kan wel eens hoge ogen gaan gooien tijdens de komende verkiezingen. Het ontbreken van echt harde standpunten wordt gecompenseerd door de aansprekende ledenlijst.

Lijst Nieuwe politiek: Geldig aantal leden 23. Een zeer mooi uitgewerkte partijsite. Alle standpunten worden helder en goed weergeven. Zal een goede tweede kunnen worden in de verkiezingen.

Partido Popular (samen gegaan met AYWS): Geldig aantal leden 35. Nieuwe naam: Populaire Conservatieven. Site is up-to-date, maar er staan weinig standpunten op. Volgens de partijvoorzitter komt dit door de overgangsproblemen tussen de twee partijen en wil hij de standpunten nog uitbreiden. Ook deze partij lijkt een redelijke kans te hebben op enkele zetels, dit door de aanwezigheid van enkele grote handelaren, ex-burgemeesters en een ex-president.

SPAM: Geldig aantal leden 20. Redelijke website. Dragen veel goede voorstellen aan, maar geven niet echt een oplossing of echte suggesties voor deze problemen. Met enkele stemmentrekkers in hun lijst kunnen ze misschien voor een verrassing zorgen.

De rest van de politieke partijen haalt niet de verplichte 10-ledendrempel en zijn dus eigenlijk uitgesloten van deelname. We zullen voor 5 maart nog wel een aantal fusies zien tussen deze partijen zodat zij alsnog mee kunnen doen in de verkiezingsstrijd.

Voormalige fortuinvijver uitgedroogd?

Door: sven en co

Ik loop door de volgebouwde steden en zie vele winkels, de meeste zijn aardig volgestampt en de handel lijkt aardig soepel te verlopen. Totdat ik bij de beurs aankom. Ik zie een berg brokers die verveeld bij hun telefoons en computers staan te wachten om aandelen van steden te kopen. Maar tot mijn verbazing zie ik dat de brokers geen orders aannemen maar verveeld naar hun scherm staren of spelletjes spelen op de laptop.

Als de dag voorbij is vraag ik aan een naar huis gaande broker wat er aan de hand is. Vorige handelsperiode waren er veel slimme beursgoeroes die gebruik maakte van de hoge koersfluctuaties. Nu zijn er maar weinig momenten geweest dat de aandelen van de verschillende steden boven de 100 punten kwamen, wat vorige handelsperiode wel anders was, klinkt het melancholisch.

Destijds werden er gigantische winsten behaald en de aandelenhandelaren domineerden de Top 20 van rijkste Cyberiërs. Hier is natuurlijk tegen ingegrepen, want op die manier werd het voor de meeste handelaren onmogelijk om de goeroes voor te blijven.

Het heeft nu erg weinig zin om aandelen te verhandelen. Eigenlijk is het nu alleen nog interessant voor de grote handelaren en bankeigenaren. Natuurlijk was het nodig om het aandelensysteem te veranderen, maar om meteen de hele kweekvijver van fortuin dicht te gooien is misschien te.

Leave a Reply