Paria

Auteur: The Waiter

Sinds jaar en dag hangt hij rond in de straten en gebouwen in Eurodam. Iedereen kent hem en heeft misschien zelfs wat respect opgebouwd voor zijn manier van leven. Bijna niemand keurt zijn stijl goed, maar bijna iedereen geeft toe dat het zonder hem saai zou zijn. Nu heeft hij het echter voor zichzelf verknald. Het is over. Het is maar de vraag of men hem op straat nog gewoon zal aankijken en zeggen, Hey hoe gaat het?.

Zijn voortuintje is inmiddels veranderd in een afvalberg en openbaar toilet. Het uitspreken van zijn naam geeft een nare bijsmaak. Jarenlang werd zijn gedrag getolereerd, en achter de rug om best grappig gevonden. Iedere keer lukt het hem weer om zijn reputatie te herstellen en het vertrouwen van de mensen terug te winnen. Op die manier kwam hij steeds terug in zijn oude glorie en was in staat weer een lompe grap met ons uit te halen.

Nu loopt hij alleen door de straten van Eurodam, hij hangt wat rond, zijn koffer achter zich aan slepend. Sommige mensen lopen in een grote boog om hem heen. Andere geven hem een lompe duw bij het voorbij gaan. Zijn laatste actie heeft hem een van de meest gehate personen in het land gemaakt. In veel openbare gebouwen is hij niet meer welkom en zijn opmerkingen worden niet meer geaccepteerd.

Hij hangt wat rond in de haven van Eurodam, met een lege fles in zijn ene hand starend over het water, kijkend naar een ondergaande zon.

Bevolking neemt af

De actieve Cyberische bevolking is sinds half februari gedaald met 8% tot ruim 3.000. Het gaat hierbij om mensen die buitenshuis activiteiten ondernemen binnen de bergstaat. Tot eind februari was er nog sprake van een enorme groei van het aantal inwoners. De Overheid wijt de afname gedeeltelijk aan de afname van het veelvuldig registreren door 1 persoon.

Leave a Reply