Politieke veranderingen nu alweer begonnen

Auteur: CHEHUAVRA

Waar het de voorgaande periode tot de laatste week voor de verkiezingen erg rustig was, is het deze keer anders. Ruim twee weken voor de verkiezingen gingen de eerste geruchten al op van fusies. Eerst tussen de S.P. en de BBB, maar deze werd een mislukking. De BBB en de S.P. hadden onderling geregeld dat de financi�le zaken samen geregeld zouden worden, maar na enkele gepeperde uitspraken vanaf de kant van de BBB verbrak de S.P. de samenwerking met deze nieuwe partij.

De BBB, een partij die streefde naar een onafhankelijk Bahthoeverdorp, ging volgens velen over de scheef door verschillende mensen te bedreigen via sms-jes. De voorzitter van de BBB ontkende dit ten zeerste, maar velen twijfelden aan zijn woorden. Na de aanslag op een van de inwoners van ons land, ontstond er een anti-BBB groepering Houdt Bahthoeverdorp vrij, die volgens insiders enkele aanslagen pleegden op het leven van Sesam, de voorzitter van de BBB. Hij zag hierop genoodzaakt de BBB op te heffen en zich terug te trekken als voorzitter. Weinigen zullen rouwig zijn om deze ontwikkeling, er was nauwelijks steun voor de idee�n van de BBB.

Naast de BBB verdween ook de S.P. als politieke naam. Deze partij fuseerde met S.P.A.M om zo meer stemmen te kunnen trekken in de volgende verkiezingen. Volgens de leden van de betrokken partijen was het niet zo verwonderlijk dat de twee fuseerden aangezien de standpunten van de partijen bijna gelijk waren.

Desondanks steekt het leden aantal van S.P.A.M. nog in schril contrast af tegen die van Lijst Milou, die met 64 actieve leden een van de grootste partijen van de afgelopen tijd is geworden. Het lijkt daarom ook nu al duidelijk dat Lijst Milou volgende jaar wederom de grootste partij zal zijn.

Leave a Reply