Gezelligheid

Auteur: Fowel

Jazeker, gezelligheid is waar Cyberië behoefte aan heeft. Dat is in ieder geval de zienswijze van hét gezicht van Lijst Milou, Milou zelf. Ze heeft LM gebombardeerd tot de gezelligste partij van Cyberië en in haar uitnodiging om lid te worden van de partij draait het niet om de standpunten maar dat, en ik quoot: wij zouden het super vinden als je lid wordt! Woorden schieten te kort bij al dit enthousiasme.

Maar goed, gezelligheid, wat hebben we eraan? Niet veel, als je bekijkt wat er op dit moment aan de hand is. Ons aller presidente heeft namelijk het Parlement in een juridische patstelling gemanoeuvreerd die het Ministers onmogelijk maakt hun werk te doen. En om nou te zeggen dat de sfeer in het Parlement nu gezellig is, dat is ook enigszins overdreven.

Die gezelligheid, die heeft toch vast nog wel andere aspecten? Er moet toch wel een of ander voordeel zijn aan lidmaatschap van de gezelligste partij? Tenzij je heel lui bent en nooit wat wilt doen is er echter geen voordeel aan die gezelligheid. Om namelijk in het Parlement te komen moet je eerst zo n 50 partijgenoten verslaan in de strijd om een kiesplek, en daarna moet je ook nog eens genoeg stemmen ergens vandaan krijgen om gekozen te worden. En wat ben je dan? Een Parlementariër.

Tja, de Parlementariërs van Lijst Milou, het moge verbazingwekkend genoemd worden dat ondanks de zeer strenge selectieprocedure die er zou moeten zijn bij Lijst Milou, dat er altijd wel een of meerdere luie Parlementariërs uit de gelederen van LM komen. Deze keer was het Robbiedoes, die al voordat de Cyberische poorten geopend werden ontslagen was uit het Parlement.

Dus, laat in het vervolg de gezelligheid maar fijn thuis en doe eens aan politiek, in plaats van te doen alsof het Parlement een of ander theekransje is.

Vallen en opstaan

Door: Handeler

Elke maand is het weer zover: de zorgvuldig opgebouwde handelsnatie wordt verwoest door een hevige storm en smeulende lava om een maand later weer in al zijn rust teruggevonden te worden. Het is een cirkel die steeds weer herhaald wordt; de mensen gebruiken de grondstoffen, de natuur gebruikt het land waar de mensen de grondstoffen vanaf hebben gehaald en hun winkels hebben opgebouwd en brengt daarmee de grondstoffen weer terug die de mensen dan weer kunnen gebruiken.

Maar wat is de drijfveer, waarom blijven die twee elementen, natuur en de mens, elkaar steeds weer neer halen? Waar houden zij die onuitputtelijke energie vandaan? Terwijl zij de wetenschap hebben dat al hun werk over een maand vernietigd zal zijn blijven zij knokken, en het gekke is dat ze daar ook nog plezier van hebben. Elke maand stappen de Cyberiërs weer met sterkere en zorgvuldigere handelsplannen uit de boot, en elke maand worden het er ook meer. Toen eerst het land al trilde met 80 personen erin zijn er nu zelfs 140 die trappelend aan de poorten staan bij de heropening van de grenzen. Dus de mensen worden er alleen maar sterker van, maar hoe zit het met de natuur, komt die ook sterker terug? Wetenschappers zeggen van wel. Is het namelijk niet zo dat de natuur de behoefte aan huizen schiep? Eerst konden de mensen nog rustig onder de zon op straat slapen, nu is daar al een huis voor nodig. En ook de schuivende aardkorst die de steden uit elkaar drukte zorgde voor de functie van de auto. En heel lang geleden zorgde ook die aardkorst ervoor dat er zomaar een nieuw eiland uit de aardbodem schoot.

Maar om dit verhaal nog even kort samen te vatten, de natuur en de mensen vormen een cirkel: de een leeft niet zonder de ander, en tegelijk worden beiden er ook nog beter van. Dit noemt men een opwaartse spiraal. Het is dan natuurlijk nogal logisch, dat deze komende maand vol verrassingen van de mens en natuur zal zitten en ongetwijfeld de anderen zal overtreffen, in fanatisme, aantal en rijkdom.

Leave a Reply