Machtswissel in Bahthoevedorp

Auteur: Sesam

Na een slopend proces tussen de huidige minister van Veiligheid en de burgervader van Bahthoevedorp ICE KING deed de rechter een uitspraak in het voordeel van de Minister. Het debacle omtrent de aanstelling van Officers zonder officieel diploma haalde daarmee zijn hoogtepunt. ICE KING, die het niet eens was met de uitspraak, besloot dan ook zijn functie als mayor neer te leggen en zijn ontslag aan te bieden bij de Overheid.

Al snel werd duidelijk dat de eerste twee gekozenen, die op voormalige burgemeester volgden, de taak niet konden uitvoeren, wegens een lopend mandaat in het Parlement. Als nieuwe burgemeester van Bahthoevedorp werd daarom Sesam aangesteld, die als vierde eindigde in de voorbije verkiezingen.

Sesam, die tegenwoordig ook voorzitter is van partij SesamStaat, heeft de burgemeestersketting met veel plezier ontvangen en laat weten een zo sterk mogelijk bewind te voeren in wat nog overschiet van zijn ambtstermijn. Kort na plaatsnemen in het gemeentehuis heeft Sesam de BTW-tarieven verlaagd naar het bodemtarief. Ook subsidies en een nieuw systeem van eximorders volgden kort nadien.

Eximorders bestaan meestal uit grote blokken, waar enkel de grotere ondernemers wat aan hebben. Kleinere ondernemers, die een groot deel van de markt uitmaken, kunnen aldus niet meeprofiteren van de groei van Bahthoevedorp. Welnu: daar breng ik verandering in. Vanaf heden zal er voor beide partijen aparte orders komen: wie op grote blokgrootte wil spelen kan dat, maar voor de kleinere ondernemers komen er kleinere blokgroottes. En zo helpt iedereen mee onze economie weer op peil te krijgen en van Bahthoevedorp op korte termijn weer een welvarende stad te maken. En bovendien verdi�nt ook iedereen nog een aardig centje aan onze groei. Een win-win situatie dus, aldus Sesam.

Op de vraag hoe het langetermijnbeleid eruit ziet kwam het laconieke antwoord: Of we verder kunnen doorzetten in een volgende ambtstermijn hangt van het volk af.

Leave a Reply