Waar is de maffia?

Auteur: Vincent Turner

Het tijdperk van de maffia is afgelopen. Dit is een veel in de mond genomen stelling door verscheidene bekende Cyberiërs. In het verleden waren er echte families zoals de beruchte familie Fedele en diens schaduwfamilie Luciano. Zij kenden nog de betekenis van een maffiafamilie, maar die is nu verdwenen. Aan het einde van het tijdperk Fedele was er een wisseling van de wacht. Fedele en Luciano vertrokken terwijl de familie Alvarez op het toneel verscheen. Echter, laatstgenoemde beweerde geen maffia-familie te zijn.

Alle families zijn handelsfamilies of zelfs sociale families geworden. De grote bezigheid van de Alvarez familie is handel. De andere bezigheid is politiek. Handel en politiek, maar waar is de maffia? Voormalig Eurodam burgemeester Tha Game Master stelde dat het idee maffia uitgemolken was. Teveel families hebben aangeklopt bij de Cyberische poorten, wat als gevolg heeft dat er niet meer wordt opgekeken als er alweer een nieuwe familie ten tonele komt.

Is er een oplossing voor dit gemis? Misschien kan de maffia terugkomen als de familie Fedele weer terugkomt. Echter wordt er van deze familie niets meer vernomen. Ik sprak met een van de laatste Fedeles, Chiara. Zij vertelde mij dat de familie vertrokken is uit het kleine staatje vanwege een belemmering door de Overheid. De Overheid verzuimde om de familie Fedele op de kieslijst te zetten voor de Eiland Raad. Hierdoor werden de bedenkers van deze raad buitengesloten van deelname. Dit schoot nogal in het verkeerde keelgat en Fedele vertrok.

Luciano-kopman Francesco Luciano vertrok ook uit Cyberië en vond niemand bereid de beruchte familie over te nemen. Daarnaast was er sprake van ruzie, leidend tot het vertrek van Orgonzo Luciano en dat was weer medeverantwoordelijk voor het ten onder gaan.

Naast deze twee families zijn er nog verscheidene andere pogingen geweest om een maffia familie op te zetten, maar deze flopten allemaal. Denk daarbij aan families als Zalzini, Cicero, Savatoro, Damoeri, Graziano en Ortega. Al deze familietjes waren binnen een paar weken weer vertrokken en vergeten. De grote vraag is dan ook waar de maffia naar toe is. De laatste nieuwe families Heydecoper en Gambino gaven als eerste regel in hun clubs: wij zijn geen maffia, maar een handelsverbond. Dit slaat natuurlijk nergens op en wil de maffia nog enige naam krijgen, dan zouden de families Fedele en Luciano moeten terugkeren.

Leave a Reply