Go Roebelarendsveen!

Auteur: Redactie

Roebelarendsveen is niet langer de achterbuurt van Eurodam. Uit de laatste volkstellingen van de Overheid bleek dat het inwonersaantal in de stad van burgemeester J_Heemelaar gelijk gebleven is ten opzichte van twee maanden geleden. Omdat de overige steden (met uitzondering van Eurodam) het inwoneraantal zagen dalen, is Roebelarendsveen nu de op vier na grootste stad van Cyberië.

Deze prestatie is niet enige goede van de stad die jarenlang tot de twee kleinste van Cyberië behoorde. Het wegenbeleid werd door de Overheid als beste beoordeeld en daarmee streeft de stad Monapoli voorbij, dat bekend staat om het uitgebreide wegennet. Voor iedere 10 actieve inwoners zijn er 8 wegdelen aangelegd, waardoor bijna iedere winkelier eenvoudig een winkel kon openen. Totale kosten: 6500 stenen met een nominale waarde van ruim 11.000 ISH.

Wat betreft het milieubeleid en de Officersactiviteit, twee andere maatstaven voor de Overheid, behaalden de Roebelaars een plaats in de middenmoot, waardoor de stad qua totaalscore net onder Eurodam eindigde met een totale extra subsidie van 461 ISH per inwoner. Hier wordt overigens het eerder uitgekeerde budget van afgetrokken.

Burgemeester J_Heemelaar gaf de Overheid gisteren te kennen dat zijn stad te klein is geworden om alle ondernemers een eerlijke kans te bieden. Andere steden mogen dan in totaal wel meer inwoners hebben, maar in Roebelarendsveen zijn er net zo veel actieve inwoners als in Zwollar, maar het is een stuk kleiner, bepleitte de burgervader. De Overheid lijkt aan de wens tegemoet te komen en zal volgende week beginnen met het gereed maken van kavels die aan de stad grenzen. Hiermee worden de stadsmuren verlegt en kunnen de troste Roebelaars zich eindelijk meten met de rest van Cyberië.

Leave a Reply