Parlement snakt naar zomerreces

Auteur: Redactie

De gebeurtenissen in en rondom het Cyberische Parlement zijn altijd aanleiding geweest voor veel media-aandacht. Wie herinnert zich niet de felle kritiek op oud-politicus vinny en de bijna wekelijkse melding van het ontstaan van een nieuwe partij? Nu in het Parlement fout na fout wordt gemaakt en de partijengroei een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, lijken zelfs editors het echter af te laten weten. Cyberië snakt naar het zomerreces, en het Parlement niet het minst.

Met een bijna koninklijke wuif zwaaide Presidente Milou deze week de 18 aanwezige Parlementari�rs uit in de haven van Eurodam. De politici, nog altijd gebiologeerd van de natuurlijke schoonheid van de LM-bazin, zwaaiden enthousiast terug en lieten hun taken even voor wat ze waren. Kort daarvoor was de derde vrouwelijke Cyberische presidente in een motie van wantrouwen tot aftreden gedwongen. Een vakantie naar een zonnig oord en de door Priest_TK genoemde eeuwige luiheid van de Presidente kostte haar uiteindelijk de kop. Maar het had niet veel gescheeld of het Parlement was tot het einde doorgemodderd met de nog altijd populaire bewindsvrouw.

Het Parlement onder Milou, met acht zetels voor haar gelijknamige lijst, heeft namelijk weinig goeds teweeg gebracht in de afgelopen weken. Het begon allemaal met de onregelmatigheden tijdens de start van de ambtsperiode wegens het niet creëren van een formatie en regeerakkoord. Tot op heden is in die kwestie nog altijd geen duidelijkheid geschept, en inmiddels zijn gewiekste politici overgegaan tot het aanklagen van de Ministers, die in overtreding zijn geraakt van het Reglement van Orde.

De partij zelf begint ondanks een nog altijd imposante lijst leden nu ook scheurtjes te vertonen. Naast Milou verdwenen eerder al ICE KING en PrimeME Netherlands van het politieke toneel. Dino_Alvarez, goed voor 21 stemmen tijdens de laatste verkiezingen, liet zelfs nimmer wat van zich horen in het Parlement. Nummer twee Guardian moet wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan en in het Parlement wordt inmiddels de vierde LM-er vervangen. De sesamstraattaal van the_leader, een van de weinige actieve LM-ers, lijkt ten slotte ook niet echt aan te slaan.

Maar ook andere partijen tonen tekenen van vermoeidheid na een half jaar heftig discussiëren. Het voorstel van de capabele Minister m1n1conomy om Digitalië wettelijk te erkennen werd door 14 Parlementariërs ondersteund. Buiten het feit om dat een referendum wellicht op zijn plaats was geweest voor deze ingrijpende beslissing, maakte het aangenomen voorstel weinig duidelijk over de toekomst van het naar onafhankelijkheid strevende eiland. Door het woord Cyberië toe te voegen aan enkele artikelen en de Overheid te verzoeken de definities te veranderden lijkt het Parlement zich verder niet te bekommeren om de rechten en plichten van de Digitalianen. De Veteranen Raad uitte bij monde van RedDevil85 dan ook haar zorgen over de anarchie die zou kunnen ontstaan als het voorstel daadwerkelijk wordt opgenomen in het Wetboek en de Overheid bereid zou zijn op eigen houtje een nieuwe definitie te bedenken voor Cyberi�.

Dan is er ook nog het goedgekeurde voorstel van TheBlueClan, die in het begin van de ambtsperiode nog als enige politicus leek te begrijpen dat je de rechtsorde beter niet per ongeluk op het spel kan zetten door fout geformuleerde wetsvoorstellen. Zijn herschreven voorstel voldoet nu aan de eisen, maar kan nog altijd op weinig steun rekenen van de Overheid. In theorie kun je volgens het voorstel zonder stemmen in het Parlement terecht komen. Dat biedt perspectief voor veel gehate Cyberiërs, reageerde een woordvoerder cynisch.

Is er dan geen goed nieuws in het Parlement? Jawel, er zijn een aantal zeer nuttige voorstellen ingediend en aangenomen. Bovendien staan het onderwijs en justitie eindelijk goed op poten. En toch blijft het te hopen voor de huidige leidende partijen dat de zwevende kiezers volgende week zich niet per ongeluk verdiepen in een aantal zeer interessante alternatieven.

Leave a Reply