TMC Cup van start

Auteur: Redactie

Na twee races voor de TMC Cup hebben nog niet alle coureurs het begrepen: voor de kwalificatie van de belangrijke Grand Prix in de hoofdstad verschenen opnieuw drie coureurs aan de start zonder een druppel benzine in de glimmende Farmerrari. Het overige deelnemersveld was echter uiterst geconcentreerd en na twee boeiende races nam Roebelaar Maurice H. de leiding in het klassement.

Tijdens de kwalificatierondes voor de Grand Prix van Bahthoevedorp was het nog aftasten voor de 20 Cyberische autocoureurs. Zo meldden zich diverse deelnemers aan die niet door de burgemeester waren aangewezen als gelukkigen. Uiteindelijk verschenen de juiste coureurs (met uitzondering van de Zwollenaren, die tot dan toe geen coureurs afgevaardigd hadden) aan de start en plaatsten een tiental zich voor de uiteindelijke race die woensdagavond plaatsvond.

Een grote groep geïnteresseerden zagen hoe Maurice H., beter bekend als m1n1conomy, de race lange tijd domineerde in een minder snelle bolide dan zijn directe concurrenten en de race uiteindelijk won. Zijn directe concurrenten bestonden uit de bekende Cyberiërs bytertje en Tha Game Master, die hiervoor diverse pitstops nodig hadden. De hoog geplaatste YenVillse coureur Bullseye kwam niet weg van de start door een benzinetekort.

In de Grand Prix van Eurodam, die vandaag gereden werd, was opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor oud-burgemeester Tha Game Master. Hij reed lange tijd op kop, maar werd uiteindelijk toch ingehaald door Jootje2, die in Bahthoevedorp nog puntloos eindigde, en Joep Eerlijk, die aanvankelijk nog als reservecoureur werd afgevaardigd door Zwollar. De enige vrouwelijke kandidate, de Monapolitaanse Lorna Graziano, viel in de laatste minuut van de race uit met motorproblemen. Zij reed op dat moment op een vierde plaats. De volgende Grand Prix staat gepland voor zondag en wordt verreden in El Peso.

Algemeen klassement:

1. Maurice H. 15
2. Tha Game Master 14
3. Jootje 2 10
4. Joep Eerlijk 8
5. bytertje 6
6. Jordy Co. 5
Lorna Graziano 5
8. beagollum 4
desmalen 4
10. Hans Z. 3
11. master79 2
12. frekie 1
callens14 1

Teamklassement:

1. Roebelarendsveen 20
2. Eurodam 18
3. Bahthoevedorp 13
4. Monapoli 9
5. Zwollar 8
6. El Peso 6
7. Kronenburg 4

Leave a Reply