Duur

Auteur: Fowel

Terwijl alle coureurs ingespannen turen naar het licht dat veel te lang wacht met op groen springen verstomt het geluid van de ronkende motoren alle gesprekken die worden gevoerd op de tribune. Als de wagens wegschuren blijft er een auto eenzaam op zijn plaats staan. Helaas, ook de motoren van de geavanceerde Farmerraries hebben benzine nodig, en met de huidige prijzen is het voor veel coureurs moeilijk om aan genoeg benzine te komen. Immers, eerst moet er een kwalificatie race gereden worden en als een racer daarin tot de top vier weet door te dringen mag hij meedoen aan de echte Grand Prix. En die race is zowaar nog langer en dus nog zwaarder.

Zo viel Lorna Graziano tijdens de GP van Eurodam uit in de laatste minuut wegens een benzinetekort en racet nummer twee in het algemeen klassement, Maurice H. niet eens mee met de Grand Prix van Monapoli vandaag. Ook andere topcoureurs als Tha Game Master hebben het moeilijk met financiering van deze dure sport. De vraag is dan ook, hoe lang duurt het nog voordat vrijwel iedereen uitvalt.

Oplossingen, aangedragen door de racefans in de club van de Overheid voor bijdragende Cyberiƫrs, de zogenoemde Premium Members, zijn onder meer verkorting van de races, het mogelijk maken van sponsoring door burgemeesters en handelaren en het ontwikkelen van zuinigere motoren. Dat is namelijk ook een probleem, de aanslag die het racen vormt op de economie. Alle racers tezamen gebruiken per race bijna 1500 liter benzine en met zeven races in de laatste anderhalve week van de handelsperiode staat de prijs van benzine onder grote druk. In tegenstelling tot normaal daalt de prijs van benzine niet meer, maar stijgt deze weer, waarbij uitschieters van 3 ISH per liter geen zeldzaamheid meer zijn. In de komende zomerstop moet dan ook goed gekeken worden naar oplossingen voor deze problemen.

Leave a Reply