Nieuwe lay-out The Miniconomist

Auteur: Redactie

Vanaf donderdag zal The Miniconomist, de oudste en meest gelezen krant in Cyberië, verschijnen met een nieuwe lay-out. Artikelen hoeven dan niet langer in vooraf vastgestelde columns geplaatst worden, maar kunnen door de eindredacteur zelf naar keuze ingedeeld worden. De kop met variabele grootte biedt de mogelijkheid sensationeel nieuws ook daadwerkelijk sensationeel te brengen, aldus een redactielid.

De nieuwe lay-out, die samen met een makkelijk verzendsysteem voor editors wordt geïntroduceerd, is een reactie op een tekort aan artikelen in de afgelopen tijd. Er is voldoende nieuws, althans, niet minder dan vroeger, maar editors hebben verschillende redenen om minder te schrijven. Eén daarvan zou het huidige redactionele systeem kunnen zijn, dat vrij omslachtig is, licht eindredacteur Fowel toe. Bovendien kan een nieuwe, frisse aanblik geen kwaad.

The Miniconomist nieuwe stijl biedt tevens plaats voor meer advertenties en plaatjes van ieder formaat. Dit kan de advertentietarieven drukken en maakt de krant een geschikter medium voor reclame-uitingen. De Bahthoefse burgemeester Sesam, een ervaren cartoonist, bood de krant bovendien aan een wekelijkse cartoon op te zullen sturen. Er mag best wat meer gelachen worden in The Miniconomist, geeft de redactie eerlijk toe.

De eerste editie van The Miniconomist nieuwe stijl zal aanstaande donderdag in het teken staan van de verkiezingen, die de vrijdag daarop gehouden worden. Wederom krijgen alle erkende politieke partijen dan de mogelijkheid een zegje te doen over de partij. Bij hoge uitzondering zal de redactie een leuke illustratie daarbij eventueel plaatsen.

Algemeen klassement TMC Cup:

1. Tha Game Master 22
2. Maurice H. 21
3. Lorna Graziano 15
4. Jootje2 14
5. Joep Eerlijk 13
6. bytertje 7
beagollum 7
8. Hans Z. 5
Jordy Co. 5
10. desmalen 4
11. master79 2
12. frekie 1
callens14 1

Leave a Reply