Een explosieve periode

Auteur: Rabb

Het moet gezegd worden, deze handelsperiode was waarschijnlijk toch wel de saaiste die we tot nu toe hebben beleefd. Het begon allemaal erg veelbelovend. Op elk eiland werd er snel een openbare club gemaakt waar mensen zich vanaf de eerste minuut kandidaat konden stellen als Eilandhoofd.

Ore Island was het eerst met zijn eilandhoofd. Gerenommeerd politicus De Socialist bouwde direct een club, riep op om op hem te stemmen en was als eerst met 21 stemmen het Eilandhoofd. In Tree Town kreeg bytertje de status van Eilandhoofd ook al snel in handen. Hij stelde snel officers en REAs aan en begon direct met het uitzetten van strenge richtlijnen zodat zijn eiland zo rijk mogelijk zou worden. In Gold City werd ramy the king ! Eilandhoofd. Zoals veel mensen van hem zijn gewend stelde hij snel wat exportorders op en begon direct met zijn eiland de goede banen in te leiden, zo goed zelfs dat ze al een voorsprong hadden bij de tussenstand. Guardian wist de status van Eilandhoofd in Oil Village te bemachtigen. Onder zijn toeziend oog werd de eerste haven snel gebouwd en had Oil Village een snelle start qua de handel tussen de eilanden.

In de loop van de ronde gebeurde er echter niet zo noemenswaardig veel. Zelfbenoemd dictator De Socialist richtte zijn eigen tribunaal op waar hij rechtszaken in Ore Island behandelde. Hier zijn verschillende boetes uitgekomen en is er zelfs iemand verbannen van het eiland doordat hij kritiek leverde. Verder was De Socialist niet zo actief als voorgaande rondes zodat hij later in de handelsperiode weer werd afgezet en vervangen door vinny.

De overijverige Officers hadden echter wel weer veel te doen. Nog nooit was de bommendreiging zo groot als deze keer, er zijn er zelfs een paar ontploft. Nadat er in Oil Village twee bommen onschadelijk waren gemaakt ontploften er in Gold City en Oil Village drie bommen. Deze werden later op de dag opgeëist door de Knokploeg TT, een terroristische organisatie in Tree Town die al langer aan het dreigen was dat ze aanslagen gingen plegen en de Officers grijze haren bezorgden.

Vijf dagen voor het eind van de ronde werd ook in Oil Village het eilandhoofd, Guardian, vervangen door ze veel actievere remcowouter. Deze ging direct snel aan de slag met straten aanleggen, orders aanmaken, kavels verhandelen en Officers aansporen om intensiever te controleren. Het laatste noemenswaardige was dat de welbekende bytertje het land werd uitgezet na een grootschalige actie om minstens de helft van de deuren van de clubs op de eilanden te blokkeren zodat bijna niemand meer binnen kon in een club. De Overheid vond dit geintje wat minder leuk en uit angst voor herhaling stuurde het bytertje voor straf het land uit voor onbepaalde tijd.

Leave a Reply