Grand Prix

Auteur: The Waiter

De straten van Cyberië vordmen tijdens de vorige handelsmaand het toneel van een van de grootste evenementen van het land, de Grand Prix. Zoals gebruikelijk bij een race in het altijd drukke Cyberië verschenen er 8 deelnemers aan de start. De meeste van hen bestuurde een BMC. Een enkele coureur durfde het aan in een Lamcia mee te doen, de echte snelheidsduivels uiteraard met hun Farmerrari�s.

Kanshebber op de overwinning was de onbekende inwoner van Gamma City met nummer 3 Joep Eerlijk, zijn Farmerrari verkeerde in de beste staat en hij heeft reeds laten zijn dat hij weet wat racen is. Zijn reflexen worden door vele als overweldigend genoemd en zijn reactievermogen absurd. Toch staan de ogen van de toeschouwers gericht op de grote namen. Gelaarsdekat, die reed met het nummer 1, was de grote favoriet. Voor vele ramen in Gamma City was zijn foto te zien en zijn vlaggen, petjes, jassen, autostickers, zelfs gesigneerd toiletpapier en condooms waren niet meer aan te slepen. Ondanks de hoge prijs, voor een petje telt de sportliefhebber al snel 11 ISH neer!

Niet alleen de fanspulletjes waren niet aan te slepen, ook bier, friet, kroketten en ijsjes waren al snel niet meer te verkrijgen. Groothandels in heel het land zijn in touw om de bezoekers te voorzien van een hapje en een drankje. Voor het vervoer van de mensen zelf zette de Overheid tientallen bussen in, toch wisten veel particuliere taxibedrijven veel te verdienen aan de toeschouwers die allemaal een plekje probeerde te bemachtigen langs het circuit.

De race zelf was een van de spannendste sinds tijden. Gedurende de 24 rondes streden Joep Eerlijk en Gelaarsdekat om de eerste plaats. Na ronde 5 had Eerlijk de eerste plek veroverd. Enkele rondes later verliet de race de straten van Gamma City en ging verder in Alpha Akker. Inmiddels vergrootte Eerlijk zijn afstand tot de 2de en 3de positie. Ook de staart van de race die gevormd werd door robke182, kasper het spookje en pepe kwam steeds verder verwijderd van de kopgroep te liggen.

De derde stad was Beta Buurt. Daar werd de afstand tussen de coureurs steeds groter. Inmiddels waren ze bezig met de 17de ronde van de race. Het publiek ging uit zijn dak en de sfeer zat er goed in. Ondanks de massale opkomst is het in de steden rustig gebleven. Er waren een paar kleine opstootjes tussen toeschouwers, maar deze werden zonder problemen door de in grote aantallen aanwezige officers opgelost. Enkele toeschouwers werden meegenomen naar het bureau maar deze zijn weer in vrijheid gesteld na verhoor.

The Guardian slaagde er enkele keren in zijn derde positie in te ruilen voor de tweede maar Gelaarsdekat stond dat niet lang toe en haalde hem steeds weer in. De strijd om de 2de positie was inmiddels spannender dan die om de eerste, met vrij grote zekerheid was te zeggen dat Eerlijk die zou krijgen. De verhalen gaan dat Joep Eerlijk echter niet van zijn prijs zal kunnen genieten, hij zou namelijk reeds failliet verklaard zijn en enkel en alleen voor de race weer even toegelaten zijn tot het land. Deze geruchten zijn echter nog niet door officiële bronnen bevestigd. Het kunnen ook verzinsels zijn van fans van andere coureurs.

De laatste rondes werden gereden in Delta Dorp maar echt veel veranderde er niet meer aan de posities van de coureurs. De spanning was echter toch te snijden vanwege de hoge prijzen en niet alleen het geld, ook de eer van de steden stond op het spel.

De overwinning ging zoals verwacht naar Joep Eerlijk, de volledige eindlijst:

1: Joep Eerlijk (500.00 ISH)

2: gelaarsdekat (200.00 ISH)

3: The Guardian (100.00 ISH)

4: kasper het spookje

5: robke182

6: banana

7: Pepe

8: Diamantje

Na de race vertelde gelaarsdekat: felicitaties voor Joep en zijn monteur Remco. Zichtbaar teleurgesteld vertrok hij. Joep Eerlijk was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Leave a Reply