Maak wat van Cyberisch onderwijs

Auteur: Remco Bogaard

Maandag-ochtend, het is weer een nieuwe schooldag. Op weg naar school zie ik al meerdere van mijn studenten vrolijk naar school lopen. Maar is het onderwijs hier in Cyberië nou wel zo geweldig?
Niet zelden wordt er een Minister van Onderwijs ontslagen, en niet zelden barst het Ministerie van Onderwijs uit zijn stenen, door al het commentaar. Toch worden er elke ronde zo goed en zo kwaad als het maar kan nieuwe statussen uitgedeeld aan leerlingen. Is dit wel verdiend? Langzaam zien we de kwaliteit van de cursussen afbrokkelen. Ja…vroeger was alles beter.
Wie herinnert zich nog de tijd van het CHS, onder leiding van de legendarische leraar Twexx?
1 school, alle cursussen en een peleton aan leraren. De tijd waarin een diploma als leraar nog wat inhield. Elke ronde weer start een MvO met goede moed aan zijn periode. De vraag wie iedereen bezig houd die zich met het onderwijs in Cyberië bezig houd is een vraag die er makkelijker uit ziet dan dat hij is. Hoe krijgen we de kwaliteit van cursussen en leraren op peil, zodat we eindelijk goede geslaagden afleveren, die hun status waard zijn?
Dit is wat ik, schoolhoofd al rondes lang, ervan vind. De cursus prijs moet ten eerste omhoog. Hoe hoger de cursus prijs, hoe gemotiveerder de leerling is, en hoe gemotiveerder de leraar is.

De stage moet weer ingevoerd worden, want is praktijk ervaring niet de beste ervaring? Laten we nou allemaal de handen in 1 sluiten, en er eindelijk eens wat van maken.

Leave a Reply