Paradijs op aarde

Auteur: The Waiter

Ik had er helemaal genoeg van! Over! Uit! weg hier! Weg van het gezeur, de sleur, de smog en het parlement. Enkele dagen heb ik met mijn hele hebben en houden de boot naar Digitalie gepakt. Om daar een nieuw leven te beginnen in de nieuwe stad. Het is niet echt een stad maar meer een gat 1 straat met winkels waar alles aan absurde plattelandsprijzen verkocht wordt. De winkeltjes zijn klein en de tweede straat is uitgestorven. Maar het bevalt me daar wel. De heerlijke buitenlucht, vogeltjes die je niet alleen op tv ziet, eekhoorntjes gewoon in de hoofdstraat, daar oversteken zonder verkeerslichten. HEERLIJK! Die stres van Bahthoevedorp werd me na al die tijd te veel. In Tripolire kan ik rustig een gat in de dag slapen, de baas belt me toch niet wakker want een vaste lijn is er nog niet en gsm ontvangst! Ja hier wil ik oud worden.

Het stadje telt een hand vol inwoners, langzaam maar zeker begint iedereen elkaar te kennen. De meeste kende elkaar al uit Monapoli maar ook een buitenstaander als ik uit Cyberië wordt warm welkom geheten. Iedere avond kan ik bij andere spaghetti gaan eten. Want gastvrij zijn ze! Ik hoef zelfs niet in mijn tent te slapen, mijn huis is nog niet afgebouwd door een late levering van bouwmateriaal dus heb een tentje opgezet. Maar ik kan gewoon bij de buren komen slapen. Schijnbaar komen er ook grote feesten binnenkort, een buurman kwam me al vragen of ik voor wat drank wilde zorgen aangezien ik nog al vaak op de boot zat de laatste tijd en daar dan wat taxfree kon kopen.

Voor mijn werk zit ik regelmatig op de boot naar Cyberië want daar blijf ik uiteraard werken, daar zit het geld en de redactie. Als ik daar door de straten loop ben ik nog blijer dat ik in Tripolire woon. In de straten van Bahthoevedorp loopt iedereen met zichzelf ingenomen gestrest heen en weer te lopen, vlug een winkel in, kopen en wegwezen. De mensen praten niet eens met elkaar. Dat gaat in Digitalie wel anders. Als je daar de straat op gaat maak je rustig een praatje met je stadsgenoten, speelt soms een potje schaak en geniet van de dag en het heerlijke weer. Met winkeliers bepraat je het laatste nieuws en de politiek. Zelfs de burgemeester doet er gewoon aan mee. Dat wil ik wel eens in Cyberië zien. Daar zijn ze alleen maar druk bureaucratisch in de weer. Zelf was ik ook kandidaat voor burgemeester Tripolire. Maar ik ben tevreden met een gedeelde tweede plek als nieuwkomer in Digitalie. Volgende keer nieuwe kansen. Het leven hier is verrukkelijk ook al valt er niet veel te verdienen door de rust. Het is er wel heerlijk.

Leave a Reply