Actief Sociaal

Auteur: Anjaatje

Het Ministerie van Sociale Zaken is nog nooit zo snel van start gegaan. Minister erikunited zit vol frisse ideeën. Een paar daarvan zijn: een logo-/uitgangbordwedstrijd houden, sociale woningbouw organiseren (waarmee hij zelf al begonnen is door een huis te bouwen en mensen gratis in te laten wonen) en natuurlijk The Round Awards, die ook al op de newsfeed beschreven werden in de afgelopen week. Wat deze dingen voor de rest allemaal inhouden, is te lezen in de club van het ministerie.

Na de mislukking van het Ministerie van Sociale Zaken in het vorige jaar, is dit een geheel verbeterde aanpak van deze minister. Wij ondervroegen erikunited:

Hoe vind je het om Minister van SoZa te zijn?
Heel erg leuk, het kost wat tijd, maar gelukkig had ik de meeste ideeën van te voren al uitgewerkt, dus kon ik ze makkelijk en goed invoeren.

Wat vond je van het beleid van Michiel Hutman (voormalig min. v. SoZa)?
Hij was niet zo geweldig. Het lag voor een groot deel niet aan hem natuurlijk, want er moest nog een nieuwe coalitie gevormd worden. Maar hij had het wel beter kunnen doen. Van zijn beloftes zijn er weinig uitgekomen.

Wat vind jij van organisaties als Help De MedeMens?
Als ze echt de armen helpen is het goed. Alleen sommige mensen die gaan er zo met het geld vandoor, terwijl ze helemaal niet arm zijn en daar is HDMM niet voor bedoeld.
En niet al het geld wordt uitgegeven. Dat weet je nooit helemaal zeker. Verder is het ook moeilijk te controleren of iemand wel arm is en waar ze het geld aan uitgeven.

Leave a Reply