De Senaat

Auteur: Beagollum

De Senaat is afgezet door de Volkstribuun. Met 10 tegen 1 werdt de motie met een grote meerderheid aangenomen. En waarom eigenlijk?
De `officiele` reden was de oorlogzucht van de kanselier Kleinez.
Maar is dit nu niet gewoon een leuk verhaaltje? Ja, een leuk verhaaltje. Wat hem zijn kop kostte. Helaas, het leek ook mij een leuk plan El Peso te veroveren, maar helaas; de Volkstribuun is tegen. Ja, de Volkstribuun was tegen, dus ging het niet door.

Heeft de Volkstribuun niet te veel macht? Ja, veel te veel. Nu zullen veel Cyberiërs zeggen: Ha, jullie regeringsvorm werkt niet. Maar is dit wel waar? Want zijn het niet de Cyberische subjes, ik noem nu geen namen, die de Volktribuun bezetten? En zullen die niet altijd de anti-Cyberische wetten tegen houden? Ja, natuurlijk! En weet je hoe dat eigenlijk heet? Farmen.

En dan denk je nu: Zet dan een wet tegen Cyberische subjes in de politiek in het wetboek! Natuurlijk moet dit gebeuren, maar hoe? De Senaat zal geen moeilijkheden opleveren, die zullen wel voor stemmen. Het gaat, weer, om de Volkstribuun. En die willen natuurlijk niet dat ze, als Cyberische subjes, niet meer in de Volkstribuun mogen zitten. Er moeten dus 5 senatoren en 7 leden van de Volkstribuun voor zijn om de wet in het wetboek te krijgen. Dat wordt lastig.

En daar uit ik, als lid van de Volkstribuun, kritiek op. Wat doet de Voorzitter? Hij zegt dat ik moet dimmen en dreigt me uit de club te gooien. En verrek, hij heeft die macht nog ook! Mijn conclusie? De Volkstribuun heeft teveel macht, hoor ik je denken. Nee, de Volkstribuun moet er zijn, maar er moeten degelijke mensen in zitten, geen Cyberische subjes. Dus Digitalianen: stem verstandig, stem een Digitaliaan.

Leave a Reply