El Peso, van stad tot gat

Auteur: bytertje

El peso, ooit zo berucht om haar criminelen en hun handelingen, is een groot deel van dat image verloren. Waar vroeger de criminelen met straffe hand de straten controleerden wordt tegenwoordig de stad geleid als zijnde een kleuterspeelzaal.

Zelden tot nooit worden er meer schoten gehoord. Bomaanslagen, die geluiden en beelden kunnen mensen zich niet eens meer herinneren. Wat heeft er nou eigenlijk geleid tot deze achteruitgang? Wie is hier verantwoordelijk voor?

Als we een paar maanden teruggaan in de tijd word het antwoord ons snel duidelijk. Sinds het regime van Milou is El Peso van harde stad naar soft dorp gegaan. Nooit eerder tevoren ging het zo slecht met de stad als de maanden onder regime van respectievelijk Milou, Jack kleijn en de_seuntiens. Al maanden klagen de burgers steen en been. Er worden te weinig straten aangelegd, veel te weinig parken. Handelsrelaties worden niet aangetrokken uit het buitenland. Kortom, El Peso word achtergesteld door haar leiders. Als deze leiders op deze manier door gaan kan het nooit lang meer duren alvorens El Peso helemaal uitgestorven is en iedereen zijn heil elders gaat zoeken. Het enige wat de Pesoaanse bevolking vraagt van haar mayor is de handel te doen herleven, de criminele activiteiten komen dan vanzelf weer. Zal er op korte termijn een leider zijn die dit inziet? De tijd zal het leren.

Leave a Reply