Hete jankpolitiek

Auteur: Editor Rabb

Politiek in Cyberië. Het is altijd al een hot item geweest. En zeg nu zelf, politiek hoort saai te zijn dus moet er wel iets goed mis zijn!

Het is zeker niet zeldzaam dat er 2 presidenten zijn per handelsperiode, ongeveer elk ministerie wisselt gemiddeld 2 keer per handelsperiode van hoofdverantwoordelijke en het niveau gaat steeds meer omlaag.
Aan de ene kant is het leuk, beetje moddergooien naar elkaar en op zijn tijd een wetsvoorstel in de groep gooien. Ook vult het The Miniconomist goed, dit is immers een van de vele artikelen die over deze jankpolitiek gaat.

Jankpolitiek ja: de helft van het Parlement is inactief en de andere helft blijft modder aandragen, verstevigd deze met de puin die is overgebleven van eerdere modderveldslagen en gooit een flinke hand naar de tegenstander. Deze wordt op zijn beurt zo kwaad dat de tranen hem in de ogen springen en er binnen 1 minuut een nog grotere hand modder door de lucht vliegt.

Aan de andere kant is deze jankpolitiek zelf de oorzaak. De Schepper en de Overheid zijn dan mischien de werkelijke leiders van Cyberië, het Parlement komt met de ideeën voor de spelregels, ook wel het wetboek genoemt. Doordat een incapabel Parlement zorgt voor slechte/onvolledige ideeën en de Overheid ook niet al de tijd en energie van de wereld heeft ontstaan er problemen die zo groot zijn als de Maas; de zogenaamde Mazen in de wet.

Deze mazen zijn over het algemeen wel bekend, maar er wordt pas iets aan gedaan als het positief uitvalt voor een der parlementariërs. Rechters die onmogelijke eisen stellen? Wetsvoorstel in de maak om de rechters aan de riem te leggen. De Veteranen Raad die zich niet zo gedraagt als wat het Parlement ervan verwacht? Wetsvoorstel in de maak.

Maar zoals al eerder is gezegt, van een incapabel Parlement komen wetsvoorstellen met rivieren vol fouten. En helaas dreigt dit virus over te slaan. Niet de incapabiliteit, maar de verkeerde beslissingen worden overgenomen door andere organen, zoals de VR. Een VR lid dat zich niet aan de regels houdt wordt uit de Openbare Rechtbank verwijderd, dit wordt opgemerkt door een ander VR lid dat samen met nog een ander VR lid een CBI agent over probeert te halen om de Minister van Justitie uit voorzorg in quarantaine te plaatsen. Helaas springt het virus weer over en sluit de CBI agent de MvJ direct op in een quarantaine box.

Je zou dus kunnen zeggen dat we een dokter nodig hebben. Een dokter die van water houdt en verstand heeft van de politiek. Als hij ook nog modderkogels zou kunnen ontwijken zou het perfect zijn…

Leave a Reply