De geschiedenis van Digitalië

Auteur: kleinez

Het is 1 uur `s middags, 9 februari 2019, Cyberische satellieten registreren een klein eiland voor de kust van de vertrouwde bergstaat aan het begin van de achtste handelsperiode. Gelijktijdig met de ontdekking van Digitalië, zoals het nieuwe eiland genoemd wordt, maakt het buskruit zijn intrede, samen met explosieven, diamanten, diamantboren en schepen. Enkele grote ondernemers, waaronder joopsim en TokoBoss, beginnen met de bouw van een schip om de rivier de Valuta over te steken en zo Digitalië te bereiken. Roebelarendsveens burgervader joopsim probeert via illegale methodes aan geld te komen voor zijn schip en wordt niet veel later door de Overheid het land uitgezet. Uiteindelijk bereikt TokoBoss als eerste Digitalië. Een kaartje voor de boot kost dan nog 300 ISH. Nu men zich kan vestigen in Digitalië lijkt de handel in kruit begonnen, ook komt snel de diamanthandel op gang. Op diamanten is massawinst te maken, door schaarste ligt de prijs enorm hoog, en het is een gewild product.

Digitalië heeft een grote aantrekkingskracht op criminelen en de families schieten er als paddestoelen uit de grond. Richard verklaart Digitalië op 24 februari 2019 onafhankelijk. Digitalië zal een andere regeringsvorm krijgen dan Cyberië. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar plannen voor Digitalië openbaar te maken, daarna zullen de Overheid, de Veteranen Raad en alle burgers zich over de plannen buigen om een keuze te maken. Uiteindelijk gaat de strijd tussen het plan van Richard en Geert en het Eiland Raad-plan van de maffiafamilies Luciano, Fedele en Delgado. Richard reageert sceptisch op het maffiaplan. De strijd zet zich voort en de maffia wint steeds meer terrein. Ondanks zijn vele vijanden wordt Richard verkozen tot de eerste burgemeester van Monapoli en krijgt hij tijdelijk de macht in handen op het eiland. Met verordeningen probeert hij de criminaliteit in de kiem te smoren en wekt nog meer vijandigheid op bij de maffiafamilies. Terwijl alle ogen op Digitalië zijn gericht komt [MC]mikeb, burgemeester van Kronenburg, met het idee om Kronenburg bij Digitalië te voegen. Hierin heeft hij niet de steun van het volk en er wordt dan

ook verder weinig over gesproken.

We zitten intussen in de negende handelsperiode en buskruit wordt verboden bij de wet, alleen in Digitalië word het goedje gedoogd. De verkiezingen voor het nieuwe regeringssysteem op Digitalië komen steeds dichterbij. Uiteindelijk wint het Eiland Raad-plan. De maffiafamilies hebben enorm aan populariteit gewonnen en Chiara Fedele wordt verkozen tot de eerste vrouwelijke burgemeester van Monapoli voor de volgende handelsperiode. De maffia lijkt nu alle kaarten in handen te hebben.

Volgende keer: De Japanse Oorlog, Eiland Raad-verkiezingen en meer.

Leave a Reply