Flauwekul in het onderwijs

Auteur: andrebutter

Onze MvO slaat toch wel compleet de plank mis met het instellen van een minimum- en maximumprijs voor het volgen van een cursus. Als de MvO in de winkels zou kijken dan zou hij constateren dat de prijzen van veel goederen aardig richting de 0 ISH gaan. Oftewel in onze handelsstaat betekent dit, veel aanbod met als gevolg een lage prijs.

Uitgangspunt van het volgen van een cursus is het vergaren van kennis. Kennis zoals men op kan doen door een krant te lezen (mits er interessante artikelen instaan). Dure kennis zal derhalve niet vergaard worden met als gevolg dat de inwoners dom blijven. Is dit de bedoeling van de MvO?

Kreeg hij de kennis er ook niet in tijdens zijn periode als schoolhoofd en uit hij deze frustratie door deze belachelijke minimumprijs voor een cursus in te stellen? Iedereen weet waar dit eindigt. Het faillissement van de instellingen waar de cursussen worden verzorgd, wegens gebrek aan deelname. Met dank aan onze MvO.

Leave a Reply