Geschiedenis van Digitalië (II)

Auteur: kleinez

De tiende handelsperiode gaat in Monapoli goed van start onder bewind van de populaire burgemeesteres Chiara Fedele, er is geen vuiltje aan de hemel totdat de Japanners plotseling binnen komen vallen. Zij verklaren direct de oorlog aan Cyberië, omdat Digitalië bij Japan zou horen. De Japanners die er voor de Cyberische kolonisten woonden zijn door hen verdreven. Japan eist Digitalië terug en wil daarnaast een vergoeding van 20.000 ISH. Direct begint men in Cyberië met het treffen van maatregelen, er worden verschillende onderhandelaars op de Japanners afgestuurd en enkele steden schaffen een raketschild aan voor een bedrag van 100.000 ISH. Hier en daar word begonnen aan de bouw van een raket om zo tegenstand te kunnen bieden aan Japan. De onderhandelaars slagen er niet in om het op een akkoordje te gooien met Japan, dus bombarderen ze de Monapolitaanse Haven. De haven word totaal verwoest, twee burgers komen om en velen raken gewond. Ook enkele schepen die in de haven lagen lopen zware schade op. Het Cyberian Bureau of Investigation, dat informatie over de aanval bezit, staakt voor het eerst in haar bestaan, en dat terwijl het land zich in staat van oorlog bevind. Monapoli vreest voor een volgende aanval maar kan het geld niet opbrengen voor een raketschild om zich op die manier te beschermen. Japan lijkt niet te stoppen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is worden ook nog eens de Eiland Raad-verkiezingen afgelast in verband met de oorlog. Als een donderslag bij heldere hemel staakt Japan opeens de oorlog, het is onduidelijk of er enkele wereldnaties ingegrepen hebben.

Antonio Fedele wordt verkozen tot de derde burgemeester van Monapoli en Japan begint met de bouw van een Japanse stad in Digitalië. Verbijsterd slaat Cyberië deze ontwikkelingen gade. Ondertussen heeft het CBI haar werk ook weer opgepakt en er word geen woord meer gerept over de Japanse oorlog. Digitalië kan eindelijk verkiezingen houden voor de Eiland Raad maar deze mislukken totaal, er verdwijnen een hoop stemmen maar de Overheid besluit de verkiezingen toch geldig te verklaren. Niet geheel onverwacht ontvangen de Fedele’s de meeste stemmen met een kleine voorsprong op de Digitaliano’s, de Flodders en de Kroesjovs. Luciano eindigt als laatste, de eerste stappen naar een onafhankelijk Digitalië zijn hiermee gezet.

Voor de volgende handelsperiode word tha_gecko verkozen als burgemeester van Monapoli, hij wint de verkiezingen met een klein verschil op Richard en kleinez. De handel in Monapoli bloeit op en groothandelaar Kolonel Cyberian maakt massawinst. Deze handelsperiode word gekenmerkt door enorme winsten op de beursvloer, ondernemers die in de goede aandelen weten te investeren worden slapend rijk. Ondertussen start de Eiland Raad met het opstellen van een eigen wetboek. De strijd om de handelsperiode te winnen stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk wordt het Kolonel Cyberian, de eerste Digitaliaan ooit die dit presteert. De populariteit van de maffia lijkt niet afgenomen en (de Capo van de familie Salvatore), hangt de burgemeestersketting om. Digitalië heeft een zware tijd achter de rug maar het lijkt erop of de volledige onafhankelijkheid voor de deur staat.

Volgende keer: Knokploeg rukt op, Eiland Raad flopt en meer.

Leave a Reply