Verdraagzaamheid

Auteur: Antonio Savatoro

Verdraagzaamheid is toch ver te zoeken in deze harde zakenwereld. Dit werd goed geïllustreerd met de situatie van de ambassade. Richard en ik hebben het plan om een ambassade op te richten in Eurodam (voor meer details zie de club van buitenlandse zaken) We hebben dit met ramy the king ! besproken. Deze beloofde ons de aanvraag aan het parlement voor te leggen. Dit werd gedaan en zo`n vijf minuten later reageerde m1n1conomy al met deze woorden: Goh, ik dacht dat de voorwaarde voor de onafhankelijkheid van Digitalië was dat zij ons met rust zouden laten en hun eigen dopjes zouden gaan doppen. Waarom zou Cyberië geld betalen voor zoiets als een ambassade?

Toen dacht ik nog, ooit zal zijn mening, samen met die van andere Cyberiërs nog wel veranderen. Die hoop werd vernield toen hij zo`n twintig minuten later dit zei: Waarom hebben we dan Digitalië onafhankelijk gemaakt, dan is het toch veel gemakkelijker om gewoon Digitalië weer bij Cyberië te voegen? Dan heb je al die problemen niet. Toen besefte ik pas dat Cyberiërs ongeduldig zijn. Cyberië heeft er meer dan twee en een half jaar voor nodig gehad om te worden zoals het nu is, Digitalië is nu drie maanden echt onafhankelijk en ze gooien al met verwijten naar ons hoofd. Ik doe echt mijn best als Senator van Buitenlandse Zaken, maar als alle Cyberiërs zo`n harde, bijna racistische mentaliteit hebben ten opzichte van Digitalië heb ik het gevoel dat ik de komende maanden keihard ga moeten werken.

Ik ben er overigens zeker van dat de meeste Cyberiërs niet eens in staat zijn te verwezenlijken wat wij waargemaakt hebben. Want tenslotte is in voorstellen en in verhouding de Senaat actiever dan het Parlement. We gaan dit proberen te bewijzen met een nieuwe onderwijswetgeving (ik verwijs weer naar de club buitenlandse zaken. Hoe dan ook, zonder een beetje verdraagzaamheid langs beide kanten komen we er niet.

Leave a Reply