Nuchter Bahthoevedorp streeft iedereen voorbij

Auteur: Bahthoevedorp MV

In de wandelgangen wordt wel eens schertsend gesproken van de MV Cyberië, om zo de commerciële kanten van het bergstaatje te benadrukken. Bahthoevedorp, het kleine plaatsje aan de oever van de Valuta, heeft dat echter wat letterlijker genomen; als eerste vennootschap van deze handelsperiode (op Overheid MV na) heeft Bahthoevedorp MV al na een periode van zeven dagen bewezen dat het ook anders kan.

In onze hoofdstad begint de dag vroeg. Winkeliers maken gapend een rondje langs winkels van hun concurrenten, en als het even kan draaien ze de pijl op de reclameborden precies de andere kant op. Iedereen staat er uit veiligheidsoverwegingen met de rug tegen de muur, want het is niet ongebruikelijk dat er een knokploeg van de buurman langs komt om je even zijn fijne kwaliteit hout te laten voelen. De concurrentie is, zo mag gesteld worden, letterlijk moordend. En dat geldt eigenlijk voor alle stadjes en dorpjes.

Heel Cyberië? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan deze manier van handelen, en maakt het leven van de winkeliers in de omringende plaatsen bepaald niet gemakkelijk… Burgemeester fchans2 heeft al voor de vulkaanuitbarsting van een paar weken geleden bedacht, dat het erg goed zou zijn voor Bahthoevedorp als men de handen ineen zou slaan en eindelijk eens een haven zou bouwen; we liggen niet voor niets aan het water. Coördinator Webb_cam speelde het al snel klaar om, met de hulp van enthousiaste handelaars, een MV op te richten die de rest wel eens zou laten zien hoe het moet. En dat gebeurde; Battery, Arjanisme, Oom Frank en Ltje hebben, zonder enige moeite en winst, de bouwstoffen voor een bank en een haven bij elkaar gebracht, zodat Bahthoevedorp zich nu zonder moeite kan meten met de andere steden. De MV voorspelt overigens een enorme toename in het aantal oversteken naar Bahthoevedorp in de laatste week, als de vulkaan alweer wat begint te rommelen. Ook Digitaliërs krijgen dan last van de goudkoorts, en willen het kostbare goedje opslaan voordat de vruchtbare vulkaanas deze opnieuw bedekt.

Waar El Peso zich ten onrechte wilt profileren als crimineel paradijs, Eurodam als een handelaarwalhalla en YenVille als stad van de rijken, en Zwollar, Roebelarendsveen en Kronenburg nog steeds niet uit de schaduw durven te treden, heeft Bahthoevedorp bewezen dat het zich niet hoeft te bewijzen. Venimus, vidimus, vicimus.

Leave a Reply