Uit het leven van uw enige vrouwelijke minister…

Auteur: Anjaatje

Vol frisse moed ben ik vorige week begonnen met mijn taken als Minister van Sociale Zaken. Vastbesloten het ministerie een opkikker te geven dat men niet licht zou vergeten en waar de volgende minister een voorbeeld aan kon nemen.

Maar als snel kwam ik erachter, dat het niet meevalt om een ministerie goed te runnen. De goedkeuring van de begroting liet nogal op zich wachten en ondertussen begon ik me ernstig zorgen te maken over de begroting van mijn ministerie. Ik had namelijk nogal wat geld nodig voor mijn plannen. Al snel bleek dat deze zorg gegrond was, de begroting werd afgekeurd en moest opnieuw worden opgesteld. Een enorme teleurstelling voor mij, want de minister van Financiën had in overeenkomst met mijn wensen al zoveel mogelijk geschrapt op de post van Sociale Zaken. Er moest dus nog meer geschrapt worden. Er bleef maar weinig over van de plannen die ik eerst had.

Toen ik gisteren ten lange leste mijn geld van de inmiddels goedgekeurde begroting kreeg, was ik even verbaasd. Toch nog 1200 I-Shell? Maar nee, het bleek om een fout te gaan en enkele 100-en ISH-es moesten weer teruggevorderd worden door de MvF. Had ik even gehoopt wat geld over te houden voor wat extra subsidies en andere ideeën, maar nee, die hoop bleek dus ook vergeefs.

Nu ga je je afvragen, `wat heb je deze hele week dan kunnen doen?`
De club bouwen natuurlijk! Dat is de eerste vereiste, zeker voor een ministerie als Sociale Zaken. Het enige wat namelijk vaststond was dat ik in ieder geval geld voor een club zou krijgen, dus heb ik om te starten wat van mijn eigen 1000 I-Shell genomen om de sociale activiteiten alvast te starten.
Als eerste heb ik mijn plannen uitgelegd. Dit waren dan wel de plannen VOORdat de begroting er al of niet door zou komen, maar in ieder geval een indicatie van wat men zou kunnen verwachten van hun nieuwe minister.

Ten tweede ben ik begonnen met de voorbereidingen van The Round Awards, een traditie die al maanden terug is begonnen, maar pas in september weer is opgedoken onder het bewind van voormalig SoZa-minister erikunited. Ik vond dit toen een leuk idee, maar ik vond de categorieën niet bijster interessant. Deze keer laat ik het volk bepalen welke categorieën er komen, deels aangevuld met de oude. Ook andere dingen vergden enige voorbereiding.

Natuurlijk zijn dit niet de enige dingen die ik heb gedaan. Het handelsnamenregister controleer ik 2 keer per week en ook de kavelstaat vraag ik wekelijks op bij de mayors, waar desnoods een sanctie tegenover staat als de kavelstaat te laag blijkt. Om het niveau in clubs een beetje in de gaten houden qua taalgebruik en eventueel mensen erop aan te spreken dat ze zich moeten gedragen ben ik daarom ook al in menige club moderator, een taak die ik goed probeer bij te houden. Tevens is de eerste subsidie uitgedeeld.

Verder bleek het bouwen van een huis, om mensen die nog een huis zoeken een dak boven hun hoofd aan te bieden, tot mijn takenpakket te behoren. Helaas is dit door omstandigheden niet meer meegenomen in de begroting, zodat ik dit doel door sponsoring zal moeten bereiken.

Voor de rest zijn er zo nog een aantal dingen die ik wil doen en gedaan heb. Dit kunt u natuurlijk nalezen in het clubhuis. Ook ideeën zijn altijd welkom. Ik ben in ieder geval van plan om deze keer iets leuk en goeds te maken van het Ministerie van Sociale Zaken. U ook?

Tot zover weer mijn roerige leven als minister van Sociale Zaken. Volgende week hoop ik bij u terug te zijn met een nieuw artikel over hoe het mij vergaat als minister.

Leave a Reply