Het beleid in Eurodam

Auteur: Gelaarsdekat1

Met nog twee weken te gaan wil ik graag uiteenzetten wat er de komende tijd te verwachten valt. Een korte terugblik leert dat er elk maand op een gegeven moment een grondstoffentekort ontstaat. Twee handelsperiodes geleden waren er aan het einde echter nog meer dan voldoende bomen beschikbaar in Eurodam. Nu is binnen een week al bijna de hele vrije natuur geëgaliseerd, ten behoeve van de gigantische parken, en de zeer vele gebouwen die Eurodam inmiddels telt. Wat is er dan nu anders dan die paar maanden geleden? Er zijn zeker 30% meer inwoners, en ook zijn er duizenden bomen gekapt ten behoeve van de parken, die toen nog niet nodig waren. Inmiddels is vanuit het gemeentehuis contact opgenomen met de Overheid en de Veteranenraad, inzake deze problematiek. Te verwachten valt dat er spoedig nieuwe grondstoffen beschikbaar zullen komen, hetzij via nieuwe grond, hetzij via de exim-centrales. Al is de gemeente daarvoor afhankelijk van externe besluitvorming.

In tegenstelling tot voorgaande handelsperiodes zijn er zeer veel wegkavels beschikbaar in Eurodam. Deze week wil ik nog een aantal wegen aanleggen, daarna niet meer. Mocht er een tekort ontstaan van wegkavels, of mochten deze te duur worden, dan zal ik dit met prijs- en bezitsverordeningen aanpakken. De eerste verordening is inmiddels van kracht. Ondanks luide protesten van grootgrondbezitters en makelaars, heb ik ervoor gekozen arme en nieuwe spelers de helpende hand te reiken door de prijzen van alle te koop staande kavels te maximeren.

Inmiddels is bijna dagelijks subsidie uitgekeerd aan alle bewoners met minder dan 300 ISH. Maximaal 1.100 ISH per inwoner. Dat betekent dat er nog 900 ISH over is, derhalve zal nog 9 maal 100 ISH aan arme medebewoners worden uitgekeerd. Na het beschikbaar stellen van de nieuwe budgetten volgende week, zullen forse BTW restituties met een maximum van 999 ISH per keer per winkel worden uitgekeerd. Hou deze restituties goed in de gaten, want ze zullen zeker een positief effect hebben op de aandelenkoersen in Eurodam.

Inmiddels zijn er een vijftal sociale activiteiten geweest en nog steeds gaande. Twee ten behoeve van nieuwe bewoners en twee ter ontspanning, en een ter versterking van de onderlinge band. Op dit gebied heb ik nog een paar verrassingen in petto. Hou het gemeentehuis in de gaten, en doe vooral mee.

In het gemeentehuis vooral lof te beluisteren over het beleid. Een punt van kritiek is het vermeende ego van de burgemeester, daar alle straatnamen iets katterigs hebben. Ik beloof dat, mocht ik herkozen worden ik zal overgaan op schoeisel, als inspiratiebron voor de straatnamen. Van de overheid zal ik echter concessies eisen over een substantieel groter aantal grondstofkavels en een groter mayormagazijn, daar ik mijzelf anders niet in staat acht de functie naar behoren en tevredenheid te vervullen.

Leave a Reply