Machtspositie Eurodam neemt af

Auteur: Redactie

Als er vandaag een top 15 van rijkste ondernemers gepubliceerd zou worden, zou Eurodam slechts met 1 ondernemer daarin vertegenwoordigd zijn. Tot die conclusie kwam onderzoeksbureau Cyberia Data Systems vandaag bij de start van het halfmaandelijkse onderzoek naar het stedenbeleid. De conclusie is opvallend, omdat de hoofdstad vrijwel altijd een groot deel van de bekende Top 20 voor zijn rekening neemt en Captains of Industry nauwelijks in andere steden geboren worden.

Monapoli, de stad waar de criminaliteit weer als vanouds floreert, neemt opvallend genoeg vijf plaatsen in de fictieve top 15 in. De rijkste Monapolitaan is Mr. Blatertje, die momenteel in een rechtzaak is verwikkeld met de Overheid inzake koersmanipulatie. De excentrieke handelaar wordt gevolgd door een bonte stoet van kavel- en kruithandelaars. Voormalig Monapolitaan hannelover is inmiddels door CDS genoemd als rijkste inwoner van de nieuwe stad Tripolire.

In een fictieve top 15 zou Zwollar als enige stad ontbreken. De meest welvaren inwoner de boerenstad, nootje, zou zelfs de Top 20 niet halen. Volgens onderzoeksbureau CDS hoeft dit echter niet te betekenen dat Zwollar en Eurodam het ook zwaar te verduren krijgen tijdens de komende budgetronde, aanstaande zondag. Zwollar is traditioneel een gematigde stad met weinig excessen. Je zou kunnen stellen dat het kapitaal eerlijker over de bevolking is verdeeld, zo verklaarde een medewerker. Wel zou je inmiddels kunnen stellen dat het beeld van Eurodam als dé stad om rijk te worden niet geheel correct meer is. Het is in de praktijk lastig op de boksen tegen de rijkste inwoner van de megastad, en daarnaast ook tegen de honderden kleinere concurrenten.

Mogelijke oorzaken voor de geringe vertegenwoordiging van Eurodam in de tussentijdse top 15 zijn volgens CDS de afgenomen hoeveelheid grondstoffen, een gelijkmatigere spreiding van nieuwe inwoners en het gedwongen vertrek van gelazerdekat1 uit de hoofdstad, niet te verwarren met de burgemeester en drievoudig CoI gelaarsdekat1. Bovendien staan een groot aantal ondernemers op het punt om alsnog de top 15 te betreden. Of zij dit ook bereiken zal afhangen van de resultaten uit de onderhandelingen met buitenlandse zakenpartners die dit weekend van start gaat, licht CDS toe.

Rijkste inwoners per stad

Eurodam: Veyron
Bahthoevedorp: MaxHavelaar
Kronenburg: koen202
Monapoli: Mr. Blatertje
Roebelarendsveen: pino1
Zwollar: nootje
El Peso: Neelix
YenVille: heyy
Tripolire: hannelover

Dit overzicht is samengesteld aan de hand van nettowaardes van 5 november 19.00 uur.
Bron: Cyberia Data Systems.

Leave a Reply