De bom in de Openbare rechtbank

Auteur: rechter Stefan

Het is zondagavond. Het is een rustige avond tot nu toe. Ik loop in de straat Felix in Eurodam winkels te controleren op het verkoop van illegale producten. En ik controleer gelijk de verordeningen van gelaarsdekat1.

Op het moment dat remcowouter belt sta ik op straat te praten met een paar mensen over van alles en nog wat. remcowouter: Volgens mij ligt er een bom onder de OR.
Ik ren gelijk naar mijn Nishan en stap er in, zet mijn voet op het gaspedaal en scheur weg. Omstanders staan er met schuddende hoofd naar te kijken. Met 90 km per uur scheur ik door de bocht naar Eek the Cat. Bij de bocht naar de Hoofdstraat raak ik bijna een vrachtwagen van Veryon die daardoor bijna zijn eigen bank inrijd. Bij het optrekken op de hoofdstraat haal ik bijna 170 km/uur en hoor de auto aan alle kanten rammelen… Bij de bocht naar de Marktstraat gaat alles gelukkig goed.

Een paar tellen later stop ik met piepen de remmen bij de Openbare rechtbank, waar ik een paar mensen zeer driftig zie zwaaien en andere bang weg rennen.
Waar ligt de bom? schreeuw ik terwijl ik naar een groepje mensen toe ren. Aan de achterkant verstopt in een tas. schreeuwt een normaal altijd kalm VR-lid die nu zijn zenuwen niet meer kan beheersen. Iedereen wegwezen hier schreeuw ik, terwijl ik naar de achterkant ren, waar ik de bom gelijk zie liggen.

Heel voorzichtig haal ik de bom uit de plastic tas. Ik kijk rustig hoe hij is gemaakt, zoals ik op alle bom trainingen tot vervelens toe heb gedaan. Een rode draad verbonden met een zwarte knopje, die als ontvanger kan dienen. Een blauwe die is verbonden met iets waarvan ik niet weet wat het is… Het kruit zelf zie ik gelukkig direct. Een andere rode draad gaat naar het kruit toe. Ik pak het tangetje dat ik bij me heb en knip de rode draad door. (als die maar de goede is.). Ik hoor niks en er gebeurt niks dus gelukkig was die de goede. De bom is uitgeschakeld.

Terwijl ik naar mijn Nishan loop om een krat te pakken om de kruit en de rest van de bom in te stoppen, zie ik de eerste omstanders uit hun schuilplek komen. Sommige nat bezweet, andere redelijk kalm. Een handelaar gaat er alweer vlug vandoor, alsof er niks gebeurd is, (life goes on) omdat hij hoort dat zijn winkel leeg is. Bij het inpakken van de bomresten komen de eerste andere Officers er al aan. Ze schermen het gebied snel af waar de bom ligt omdat de eerste omstanders er al proberen naar toe te gaan. Cyberiërs, he. Altijd even nieuwsgierig.

Volgende keer het achterhalen van de dader…

Leave a Reply