Een weekje Sociale Zaken

Auteur: Anjaatje

Weer een week voorbij. In vergelijking met vorige week bijna nog rustiger. Wat ik vreemd vind, gezien het feit dat ik nog een bericht op de NewsFeed heb laten plaatsen over het doen en laten van mijn ministerie. Blijkbaar lezen niet veel mensen de NewsFeed. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat het de mensen niet meer zoveel interesseert wat er gebeurt bij het ministerie van Sociale Zaken. Ook niet gek, want veel soeps was het nooit, en mensen verwachten blijkbaar dat het niet veel beter meer kan worden. Maar dit terzijde.

Ook deze week weer een paar dingen die goed gingen en een paar dingen die niet zo goed gingen. De burgemeesters leverden dit keer op eentje na netjes hun kavelstaat op tijd in. Moet je het een burgemeester nou kwalijk nemen dat hij de richtlijnen niet goed doorleest of niet? Ik heb het maar een keer door de vingers gezien. Ik ga er vanuit dat volgende keer iedere burgemeester automatisch zijn kavelstaat post. Het is ook vreemd, de boete die op een te lage kavelstaat, of het niet posten ervan staat is gewoon te laag. Daar kan niemand wat aan doen. Artikel 21 schrijft nou eenmaal niet anders voor. Ik ga deze week proberen een wetsvoorstel wat dat artikel verandert in te dienen.

Minder goed was de belangstelling voor de logowedstrijd. Ik had een logo voor bovenop de club nodig. Twee antwoorden gehad. Rabb had er al een af en Webb_cam zou zijn tekenprogramma eens op gaan starten. Waarschijnlijk is dat programma vastgelopen, want een logo heb ik niet gezien. Gelukkig heb ik nu een mooi logo. Toch vind ik wel triest dat niemand belangstelling heeft voor de Sociale Zaken binnen ons landje. Zijn de handelaren onder ons dan echt zo egocentrisch bezig dat ze overal geld moeten zien? Want je kon geen geld verdienen met de logowedstrijd.

Ik ben deze week ook gestart met een klachtenlijn voor garages. Ik meen nog een tijd te herinneren waar er constant klachten over garages waren. Zou de kwaliteit van garages zo drastisch zijn gestegen in die paar maanden tijd of zouden de mensen de moeite niet meer nemen om het te posten, gewoon omdat ze ervan uit gaan dat er toch niks aan wordt gedaan?

Ik heb trouwens een vreemd fenomeen opgemerkt. In onze samenleving, een keiharde handelswereld, bekommert men zich toch nog om het geestelijk welzijn. De Religieuze Discussieclub is opgestart. Ik vind dit wel een goed initiatief. Ik heb dan ook een donatie gegeven om de club uit te breiden. Als minister van Sociale Zaken vind ik het belangrijk dat er nog ergens over geestelijke zaken wordt gediscussieerd, waar het ergens anders over keiharde business en politieke zaken gaat.

Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik weer leuke categorieën heb gemaakt voor The Rounds Awards. U kunt komende week mensen nomineren ervoor. Ik ben benieuwd naar de uitslagen daarvan. U ook?

Leave a Reply