Politiek niet klaar voor coalitie

Auteur: Stefan S

Met het laten aftreden van de president met een Motie van Wantrouwen is weer eens bewezen dat de Cyberisch politiek niet toe is aan eeen coalitie.

In een coalitie zou immers iedereen van die coalitie tegen stemmen en zou de president nog gewoon aan blijven. Maar dit is ook te verwachten in een land waar de leden van een partij zelfs voor aftreden stemmen van een eigen minister/president stemt.

Een paar handelsperiodes leek het zo`n goed idee. De Cyberische politiek ging naar een hoger en nieuw niveau, werd verwacht door parlementsleden. Niemand had verwacht dat het elke handelsperiode daarna zoveel problemen zou opleveren. Het begon al direct de handelsperiode nadat het was ingevoerd. Er was geen coalitie gemaakt terwijl dat wel nodig was. Tijdelijke uitschakkeling van die wet was de oplossing. Een maand later dient een minister uit de coalitie een motie tegen de coalitie in. En nu komt een motie tegen de president erdoor. Dit geeft aan dat het niveau van de Cyberische politiek dusdanig is dat het gewoon nog niet om kan gaan met een coalitie wetgeving en dat die als beste kan worden afgeschaft.

Leave a Reply