Presidentswissel zorgt voor felle reacties

Auteur: Anjaatje

Bijna iedereen zat er met zijn neus bovenop. De newsfeed werd binnen korte overstroomd met vele berichten. Het Achterkamertje zat vol met mensen die het naadje van de kous wilden weten. In het Parlement werd hevig gedebatteerd. Korter gezegd: een presidentswissel.

Voor velen kwam het een beetje onverwacht. Een motie van wantrouwen tegen Ramy the King!, ingediend door Jacobse van de Tegenpartij, die bekend staat om zijn felle afweer tegen alle inactiviteit. De Partij voor de Armen stond op zijn achterste benen. Zouden ze nu verraden worden door de coalitie? Zouden de plannen die de coalitie had met dit Parlement dan in het water vallen? Zouden de andere partijen in de coalitie zo ver gaan dat ze het coalitie-akkoord zouden verbreken?

Het bleek van wel. Ramy the King! werd afgezet, wegens gebrek aan activiteit. Ramy the King! die in het begin van de periode het hardst van allemaal riep dat inactiviteit niet te tolereren is. Diezelfde Ramy the King! die nu weggestemd is door een flinke meerderheid. Volgens Ramy the King! is deze motie nergens op gebaseerd. Ik was niet inactief, mijn taak bestaat eruit wetsvoorstellen en moties goed te keuren en stemmingen goed te organiseren, dit zijn taken die op de achtergrond worden uitgevoerd. Een eigen mening mag ik niet geven in het Parlement, dus ik heb niet meegediscussieerd. Maar ik vind dat geen grond om mij als president te ontslaan. Een kleine groep was het met die woorden eens. Die kleine groep bestond voornamelijk uit PVDA-leden. De overgrote meerderheid vond echter dat het tijd werd voor een nieuwe president.

De bedoeling zou officieel gezien geweest zijn dat vice-president Rabb nu president zou worden. Maar dit wilde geen doorgang vinden in de ogen van de PVDA. De aanstelling van Rabb als vice-president was een coalitie-afspraak. Met het wegstemmen van Ramy the King! vond de PVDA dat de coalitie-afspraken werden geschonden en dat zij het recht hadden om datzelfde te doen. Dus werd Ramy the King! geadviseerd voordat de stemming begon en dus zijn ambtstermijn officieel over was een nieuwe vice-president aan te stellen. Deze vice-president zou iemand uit de PVDA zijn, zodat de PVDA zijn kleine wraakactie voltooid had.

Eerste poging was om Carmine Alvarez te benoemen tot vice-president. Afgekeurd en wel op naar de volgende poging wegens `recent cheater verleden` aldus de Overheid.

De tweede poging hield in dat Ramy the King! nog 25 minuten had om een nieuwe vice-president te benoemen, die na zijn ontslag zijn plaats zou innemen. In de prive-club van de PVDA werd ondertussen hevig overlegd. Wie moest de nieuwe president worden? Er werd besloten het te proberen met Morty Alvarez. Hij staat bekend om zijn slechte taalgebruik. Echter toen Ramy the King! met die optie kwam, werd deze direct afgewezen door de Overheid. Morty Alvarez begon een rechtszaak tegen de Overheid wegens discriminatie. Deze rechtszaak werd onmiddellijk geseponeerd door de Minister van Justitie, op laste van de Overheid.

Poging drie: Arjanisme. Gelukkig voor Ramy the King! en PVDA werd hij na uitgebreide screening op cheaten en farming en andere zaken aangenomen als president. Drie keer is scheepsrecht, zou je denken en nu zou het toch gelukt moeten zijn zonder verdere problemen.
Maar toch had ook dit nog enige voeten in de aarde. Arjanisme was officieel zevende op de kieslijst van PVDA en ze hadden maar zes zetels. Ramy the King! hield het op zetelwisseling, maar daar was niet iedereen het over eens. Ramy was ondertussen ontslagen als president, was parlementariër, maar ten einde raad heeft hij ook daarvan ontslag genomen en kijkt het nu allemaal van een eindje aan.

Al met al is het kort maar hevig geweest. Grote gevolgen zijn achterwege gebleven. De rommel wordt opgeruimd, orde wordt op zaken gesteld. We hebben weer een president. Arjanisme bereidt zich voor op zijn nieuwe taak en zo kan de handelsperiode weer zijn rustige gangetje gaan. Eind goed, al goed. Hopelijk…

Leave a Reply