Rveen en Kronenburg blijven achter

Auteur: Redactie

Eurodam en Bahthoevedorp, de twee grootste steden van Cyberië, en Tripolire, de nieuwste stad op Digitalië, hebben de hoogste budgetten per inwoner in de wacht gesleept tijdens de tweede budgetronde afgelopen zondag. De kleinste stad van de twee landen samen, YenVille, kreeg ook het laagste bedrag toebedeeld. De grootste tegenvallers waren er echter voor Roebelarendsveen en Kronenburg; de voormalige groeisteden raakten beiden hun top 4 positie van grootste steden kwijt. Nieuw in dat lijstje was Zwollar, dat een gemiddeld budget afdwong.

In totaal werd er door de Overheid ruim 1 miljoen I-Shell aan nieuwe budgetten uitgekeerd, waarvan maar liefst 350.000 ISH naar de hoofdstad Eurodam ging. In september lag dit bedrag nog op 6 ton. De gemiddelde inwonergroei van 34,5% van de negen steden in Cyberië en Digitalië droeg voor een groot deel bij aan de vrijgevigheid van de Overheid, die zelf een slaatje sloeg uit de fors toegenomen inkomsten uit de verkoop van kavels en skills. De totale uitkering per inwoner nam daarnaast nog iets toe door de gestegen kosten voor infrastructuur.

In tegenstelling tot vorige periodes werd dit keer naast de inwonergroei, de milieuindex en de wegenbouw gekeken naar het relatieve aantal georganiseerde races. Voorheen woog de relatieve activiteit van de Officers mee in het budget, maar volgens de Overheid moet voorkomen worden dat burgemeesters te berekend worden. Races kosten over het algemeen alleen geld en leveren weinig op. Het organiseren ervan uit sociaal opzicht mag dus best beloond worden, aldus een medewerker. Het beste op dat terrein scoorde Bahthoevedorp, dat tot nu toe zeven races organiseerde. Minder scoorde de goudstad op de milieuindex, die tijdens de peiling gisteren maar net boven de 50 bleef. Dankzij een explosieve groei van het actieve inwoneraantal (+61%) behaalde de Bahthoefse burgemeester fchans2 alsnog het op één na hoogste budget per inwoner binnen.

Het beste wegenbeleid werd, opvallend genoeg, gevoerd in het overvolle Eurodam. Met 807 wegdelen (ruim 10% van het totale oppervlak van de stad) werd een absoluut record gevestigd. Toch was er in de stad van gelaarsdekat1 ook ruimte voor parken; de milieuindex lag zelfs hoger dan de traditioneel groene stad Zwollar. Het slechtste wegenbeleid was voor olieparadijs Kronenburg, dat ook wat betreft het milieubeleid zich in de lagere regionen bevond. Niet geheel toevallig had burgemeester The Minic van de voormalige exportstad bij de nieuwe budgetronde nog ruim 80.000 ISH in kas, meer dan de stad bij aanvang van de handelsperiode had ontvangen. Investeren is toch wel erg belangrijk om in aanmerking te komen voor een hoog budget en om gewaardeerd te worden door je burgers, verklapte de Overheid alvast.

Leave a Reply