Een wandeling naar Zwollar

Auteur: gelaarsdekat1

Op een mooie dag wandelde ik van het overvolle Eurodam, naar het mooie bos van Zwollar. Zo wandelend door de weilanden trof ik een aantal boerderijen aan. Tot mijn verbazing waren al deze boerderijen dichtgetimmerd.

De eerste boerderij was de boerderij van boer Piet. Boer Piet had van een paar keuterboertjes die hij kende van de klaverjasclub heel goedkoop goederen gekocht. Veel meer dan kaarten op dinsdagavond en spulletjes tegen de laagst mogelijk prijzen leveren aan Piet deden de keuterboertjes niet. Nou Piet, dat mag natuurlijk niet. Handelen is prima maar je door je vriendjes van de kaartclub laten bevoordelen is in strijd met de wet. Piet schijnt onder een andere naam weer te zijn opgedoken aan de andere kant van de Valuta, waar hij zich wel aan de wet schijnt te houden. Piet heeft zijn lesje geleerd.

Een kleine tien minuten verder wandelen door de velden zag ik weer een dichtgetimmerde boerderij. Een passant wist mij te vertellen dat Boer Arie hier gewoond had. Arie stond ook wel bekend als Arie de Afperser. Arie maakte er namelijk een gewoonte van om net geariveerde immigranten in Cyberië al hun centjes afhandig te maken door ze tegen fantastische prijzen waardeloze rommel te verkopen. Nadat Arie hier 2.500 ISH mee had verdiend kwam er een agent langs die zijn boerderij afpakte en hem als aandenken een rood poppetje cadeau deed.

Een klein stukje verderop zag ik een heel groepje boerderijen. Allemaal dichtgetimmerd. En toen ik iets dichterbij kwam zag ik dat bij elke boerderij op het erf een paar kleine huisjes stonden (ook dichtgetimmerd). Hier scheen vroeger een hele familie gewoond te hebben, die rijk was geworden door slavenhandel. De slaven in de kleine huisjes werden uitgebuit ten voordele van de grote boeren. In Cyberië mag je onbeperkt samenwerken, maar dat moet dan wel samenwerken zijn en niet slavendrijven. Slavernij in een geavanceerde samenleving als Cyberië al sinds mensenheugnis uitgebannen.

De laatse dichtgetimmerde boerderij die ik tegenkwam was ooit van een fanatieke mijnbouwer, Boer Bart. Boer Bart, heb ik mij laten vertellen, schijnt een ver familielid van de onvolprezen, maar inmiddels verbannen Bytertje te zijn. Boer Bart zag dat er in zijn gemeente nieuwe grond bijkwam, maar hij mocht daar vanwege de wet niks meer kopen. Daar wist Boer Bart wel wat op, hij wist namelijk dat zijn buurman net een zoon had gekregen, met de schattige naam Kleine Smurf. Nog voordat Kleine Smurf voor het eerst de zon had aanschouwd, had hij al zijn eerste onroerend goedtransactie gedaan, en
kon Boer Bart weer verder graven. Echter, binnen de kortste keren was Boer Bart ingesloten door een concurrerende mijnbouwer. Niet getreurd, elke Cyberiër krijgt bij zijn geboorte of binnenkomst het recht om drie stukken grond te kopen. Een telefoontje naar zijn buurman was voldoende en Kleine Smurf verhandelde al voor de tweede keer in zijn prille bestaan een stuk grond. Boer Bart kon weer verder, dacht hij tenminste… Van Boer Bart is nooit meer wat vernomen.

In Zwollar aangekomen heb ik lekker een pannenkoek gegeten midden in het Bos, want ik had best honger na deze flinke wandeling. Wat is het toch jammer dat Eurodam geen ongerepte natuur meer heeft, dacht ik bij mezelf. Daar kunnen al die parken toch echt niet tegenop. Er gaat toch niets boven een echt bos. Zo`n dagje in de natuur brengt een vermoeide burgemeester op goede ideeën. Toen ik aan het einde van de dag weer terugliep naar Eurodam,

langs alle treurige dichtgetimmerde en langzaam ontakelende boerderijen,
besloot ik in de hele stad posters op te hangen met de volgende tekst:

Het is verboden meerdere virtuele personen te beheren voor eigen gewin in de vorm van financiële, politieke of enige andere voordelen. Ook is het verboden om virtuele personen te beheren welke bedoeld zijn het voordeel van een ander te dienen. De strafmaat voor deze overtreding zal bepaald worden door de Overheid of een rechter. Maximale straf is permanente uitzetting uit Cyberië. Oftwel, het belangrijkste lid uit de Cyberische en Digitaliaanse Grondwet. Want: Voorkomen is beter dan genezen. Ik hoop dat het helpt.

Leave a Reply