Jacobse en Van Es omgekomen in bomaanslag

Auteur: Redactie/Tegenpartij

Zojuist is door bronnen van de Overheid officieel bevestigd dat er een krachtige bomaanslag heeft plaatsgevonden bij het Eurodamse clubgebouw van de Tegenpartij. Getuigen spreken van een zware klap die in de wijde omtrek winkelruiten deed sneuvelen, en ook op dit moment nog hangt een zwarte rookwolk boven het Eurodamrak. Terwijl sirenes het dagelijkse rumoer overstemden en het publiek zich verdrong rond het brandende gebouw, kwam vanuit het Eurodamse ziekenhuis de bevestiging dat ook de omstreden politici Jacobse en Van Es zich ten tijde van de explosie in het gebouw bevonden. Enkele minuten later werd hun overlijden bekendgemaakt.

De moord komt op het moment dat de verkiezingsstrijd in volle gang is, en velen wijzen dan ook al de verschillende politieke partijen aan als waarschijnlijke daders. De Tegenpartij stevende volgens kenners af op een verkiezingszege, en heeft bovendien vele vijanden gemaakt met hun uitspraken. Hoewel er een onderzoek is gestart, kan de politie en het CBI nog geen enkele informatie geven over de dader. Het volk heeft zo haar eigen ideeën; een enorme berg teddyberen en bloemen met veelzeggende kaartjes illustreert de stemming onder de gewone burger.

De Tegenpartij-coryfeeën begonnen enkele maanden geleden met hun indrukwekkende opmars. Met een duidelijke mening en onverbloemde kritiek werkten zij zich langzaam op tot spreekbuis van het gewone volk, iets wat de gevestigde orde duidelijk moeilijk tot zich door liet dringen. Twee ambtsperiodes lang lieten de heren Jacobse en Van Es zich horen op de publieke tribune, en sinds deze handelsperiode vertegenwoordigden zij in het Parlement ook eenzesde deel van de Cyberische burgers.

De politici, door vrienden omschreven als echte gentlemen, schokten deze handelsperiode de regering door enkele uren na de inauguratie al een motie van wantrouwen in te dienen tegen de zojuist gekozen Minister van Onderwijs. Hoewel de motie er niet door kwam, gaf het de toon aan: als enigen van de oppositie controleerden zij actief de verschillende ministeries, waarbij zij controle op hun collegas in het Blauwe Huis ook niet schuwden. Ze reageerden furieus op inactiviteit en een gebrek aan inzet, en wekten met socratische vragen en kritische kanttekeningen de irritatie en woede op van ministers en president. De Tegenpartij was tevens verantwoordelijk voor het afzetten van ex-president ramy the king !, en veroorzaakte daarmee een breuk in de coalitie.

In de korte periode dat zij vrijelijk gebruik maakten van het recht op vrije meningsuiting, iets wat hen uiteindelijk duur is komen te staan, hebben Jacobse en Van Es pijnlijk helder aangetoond dat de gevestigde partijen fout na fout begaan. Geen parlementariër wist de heren te verslaan in de vele discussies, geen fout ontging ze, en aan het einde van vele weken harde arbeid moesten de politieke partijen hun meerdere bekennen in de Tegenpartij. Zelf hebben zij ooit, met een gezonde dosis kapsones, de hoop uitgesproken dat zij een voorbeeld kunnen zijn van hoe het daadwerkelijk hoort; dat er een nieuwe generatie politici zal opstaan die de ware gedachte achter democratie en vrije meningsuiting kan laten voortleven.

Als reactie op de moord op Jacobse en Van Es wordt niet verwacht dat de partijen hun verkiezingsstrijd zullen matigen, omdat het niet samen zou gaan met het gedachtegoed van de sympathieke, maar competitieve heren. De Tegenpartij-fractie zelf heeft in een emotionele vergadering echter wel besloten dat er geen kieslijst zal worden ingediend; met de moord op hun leiders, zo betoogden zij, is ook de Tegenpartij vermoord.

Jacobse en Van Es, bekritiseerd door tegenstanders, bejubeld door het volk en gewaardeerd door experts, zijn respectievelijk drieënzestig en vijfenzestig jaar geworden.

Leave a Reply