Politieke aardverschuiving in Digitalië

Auteur: desmalen

Hier op het vaste land is het niet altijd koek en ei op politiek vlak, maar ook Digitalië kent zo zijn politieke crisissen. Nadat de Volkstribuun vorige ronde de hele senaat in één keer afzette en een machtsvermindering kreeg lijkt het nog altijd dat de Volkstribuun de plak zwaait op Digitalië. Nadat ze in deze handelsperiode al senator Hiroshi Yamauchi en senator Willem-Alexander de bons hadden gegeven wegens inactiviteit was nu Kanselier lime_lemon aan de beurt. De Volkstribuun vond dat deze te weinig actief was in de senaat en dan maar moest aftreden. Kort nadat het ontslag van de kanselier was aangevraagd heeft deze dan de eer voor zichzelf gehouden en afgetreden, waarna deze in een perscommunique meldde dat hij de boot terug ging nemen om in het buitenland verder te gaan studeren. Hierna werd onafhankelijkheidsstrijder kleinez verkozen tot Kanselier. Laat ons hopen dat deze ook niet weggestemd word door de Volkstribuun.

Maar of de voltallige Volkstribuun hier voor stemde is een andere vraag. Naar het schijnt telt in de Volkstribuun de wet van de sterkste en worden binnenkamerse tegenstanders gewoon failliet geschoten. Hier zouden al de helft van de leden van de Volkstribuun het slachtoffer van zijn geworden.

Maar tussen al dit onheil door heeft de Senaat zelf toch al redelijk wat werk verzet. Zo werden al drie wetsartikels aangepast of ingevoegd. Enkel de onderwijswetgeving werd tot nu toe afgekeurd wegens nog enkele problemen. Ook zou er een voorstel op tafel liggen om een Digitaliaanse ambassade legaal te maken in Cyberië. Normaal zou deze volgende ronde officiëel moeten kunnen zijn.

Leave a Reply