Laatste weekje Sociale Zaken

Auteur: Anjaatje

En er is weer een week voorbij. Ook dit keer is er niet zo veel gebeurd. Het is betrekkelijk rustig gebleven na de mislukte aanslagen van Tammo80. Ook in het Parlement is er niet veel meer gebeurd. Alleen enkele Parlementariers die ineens wakker werden na 3 weken luieren, hebben nog wat wetsvoorstellen ingediend, tot grote ontevredenheid van de actieve parlementariers, die natuurlijk eerst wilden discussiëren over de voorstellen. Waar nu dus geen tijd meer voor was, het schrikbeeld van onder andere Michiel Hutman, die graag de tijd neemt om te stemmen. Ook werd de laatste hand gelegd aan een nieuw Reglement van Orde.

Een nieuwe kavelstatenwet voor de komende handelsperiode zorgt ervoor dat komende maand iedere mayor zijn gemiddele kavelstaat braaf komt doorgeven aan de Minister van Sociale Zaken. In de afgelopen tijd is gebleken dat het toch moeilijk is om in een zeer drukke tijd, even 2 minuten te vinden om de kavelstaat door te geven. Vooral de mayor van Kronenburg moest regelmatig vooraf gewaarschuwd worden dat hij bijna te laat was, en één keer zelfs heeft hij het helemaal af laten weten, wat natuurlijk de beloofde boete tot gevolg had. Andere mayors hebben daadwerkelijk hun best gedaan, ondanks de beroerde wetgeving. Die wil ik natuurlijk hartelijk bedanken voor hun medewerking.

Ook wil ik Rabb nog even bedanken, die voor het mooie logo boven mijn club heeft gezorgd. Hiermee kreeg de club toch een mooier aanzien. Daarnaast wil ik degenen die mensen hebben genomineerd voor de Awards ook bedanken voor hun medewerking, zonder hun hadden de Awards geen doorgang kunnen vinden. Verder wil ik ook de Overheid bedanken, voor zijn hulp en bijstand in enkele zaken en ook Twexx verdient een bedankje voor de mooie samenwerking.

Nog even een vreemd fenomeen. Ik had laatst nog 20 I-Shell over van The Round Awards, want iemand was zijn prijs niet op komen halen. Dus ik stelde die prijs beschikbaar voor iemand die het graag wilde hebben. Mensen mochten hun rekeningnummer doorgeven en ik zou daar een geschikte persoon uit kiezen, dit alles nam anderhalf uur in beslag. Daarna zou de 20 I-Shell weggegeven worden. Nu was het zo dat binnen een uur al bijna tien mensen zich gemeld hadden met rekeningnummer. En dat voor slechts 20 I-Shell. Toch vreemd als je bedenkt dat het mensen waren die ik de hele maand bijna niet in de club van mijn ministerie heb gezien. Maar als er geld te halen valt zijn ze er als de kippen bij. Zou dat nou aan de kapitalistische samenleving liggen of zijn de mensen nu gewoon niet meer sociaal ingesteld? Want als er iets van hen gevraagd word, blijven ze ver uit de buurt. Maar goed, uiteindelijk heeft die 20 I-Shell nog een goede bestemming gevonden in Battery, hoop ik.

Nu nog even kort de uitslagen van The Round Awards:
De Grootste Crimineel: Tammo80 (natuurlijk) en wat alter ego`s.
De Sociaalste Mayor: Fchans2 van Bahthoevedorp.
Het Inactiefst was Milou, wat niemand zal verbazen, op de voet gevolgd door Ramy the King! (wat is dat toch met Presidenten?)
De Vreemdste Naam had 222×3 en de Beste Leraar was Webb_cam.
Een verbazend detail was dat de Bekenste Nieuweling, ook wel n00b genoemd, Morty Alvarez is, terwijl die toch niet zo nieuw is.
En tenslotte de Award voor iemand die hem gewoon verdient, de Random Award, gaat naar de Overheid.

Tot slot wil ik natuurlijk melden dat mijn ministertijd toch een hele mooie tijd is geweest. Ondanks de bedreigingen, ondanks het bijna failliet zijn geweest, heb ik het vol weten te houden, met enige hulp waarvoor ik zeer dankbaar ben en heb mijn taken tot het einde kunnen volbrengen. Zo blijkt maar weer, net als aan het einde van andere periodes, dat het uiteindelijk allemaal weer op zijn pootjes terecht komt, wat er ook gebeurd. Kort gezegd: eind goed, al goed.

Leave a Reply