Een weekje Parlement

Auteur: whielckert

Het is nu een week geleden dat Cyberië na de vulkaanuitbarsting weer bewoonbaar werd. Vanaf dat moment nam een nieuw Parlement zitting, in een coalitie van NCP, SP, SPAM en LD, dus zonder de grootste partij, PVDA.

Voor het begin van deze nieuwe handelsperiode hadden velen twijfels over het functioneren van een kabinet zonder enige vertegenwoordiging van de grootste partij. Maar het begin was beter dan in voorgaande periodes: vrijwel alle ministeries werden vlot opgestart, de begroting werd in één keer goedgekeurd en het probleem dat er geen rechters waren met een verplicht diploma werd eenvoudig opgelost.

Het goede begin van de ambtsperiode leek nog verstoord te worden door een Motie van Wantrouwen van Vito Cascio Alvarez tegen president Remco Bogaard, maar die werd unaniem afgewezen. Hierna werden twee wetsvoorstellen ingediend, één door TheBlueClan over salarisverlaging (RvO 1 lid 3), en één door remcowouter om het houden van de ministerverkiezingen gemakkelijker te laten verlopen (Artikel 11). Beide voorstellen zijn door het Parlement aangenomen.

Het enige dat deze eerste week niet vlekkeloos draaide was het Ministerie van Onderwijs. Het Ministerie was slecht bereikbaar en er werden te weinig examens afgenomen, maar de minister, Michiel Hutman, beloofde dat na het weekend beter zou gaan.

Leave a Reply