Micro-economische Verkenning

Auteur: Redactie

Parkeerplaatsentekort in Bahtheoevedorp) (ossie000)

Bijna iedere Bahthoevedorper weet het: Er is een groot parkeerplaatsentekort in de goudstad van Cyberië. Burgemeester fchans2 doet zijn best om dit tekort op te lossen, maar er blijven autos bijkomen. Dat terwijl er niet veel garages zijn in Bahthoevedorp.

Vorig jaar was er ook al sprake van. Toen kon fchans2 de vraag naar parkeerplaatsen ook al niet aan. Maar wat is nou de oplossing van het hele probleem?

Eén mogelijke oplossing zou zijn door het gebruik van bussen. Deze zouden dan door de overheid worden ingezet om personen te vervoeren van de ene naar de andere stad, voor een laag tarief. Goederen worden dan alleen nog steeds vervoert via taxi`s en auto`s. Een concreet plan is er nog niet, maar de Overheid heeft al wel gezegd iets in het plan te zien zitten.

Een andere oplossing is natuurlijk door veel parkeerplaatsen te bouwen. Maar ik denk dat de mayors daar nu wel ziek van zijn.

Houthandel neemt toe (Margo)

Uit onderzoek van de beste houtspecialisten uit Cyberië is gebleken dat hout steeds populairder wordt. Er bestaat op dit moment een levendige houthandel, met name in Zwollar. Opvallend is de enorme daling van de prijzen. Bij sommige winkels is de prijs nog boven de 1 I-shell, maar in diverse straten worden de planken al voor 40 cent verhandeld.

Economie schaadt toekomst Cyberië (Nathanee)

De prijzen stijgen, de economie van Cyberië gaat achteruit. Steeds meer handel met het buitenland en de economie verslechterd nog meer. Niet alleen de inwoners van Cyberië maar ook de aandelenkoers is hier het slachtoffer. Aandelen worden massaal verkocht en minder gekocht. Beginners komen moeilijk aan de bak en door de stijgende prijzen zijn ze zo weer blut. Leningen worden met grote aantallen afgesloten. Winkels boeken weinig winst en stukken land worden eerst leeggehaald en voor een hele dure prijs weer te koop gezet, waardoor minder wordt verkocht.

Er moet snel een oplossing voor dit enorme probleem gevonden worden, anders kan dit fataal zijn voor ons allemaal! Samen staan we echter sterk en kunnen we de economie weer gaan opbouwen. Denk erom: we hebben het hier over de toekomst van Cyberië!

Leave a Reply