Island Hopping

Auteur: Neelix

Een kersverse Amerikaanse handelaar voelde zich niet erg op zijn gemak tussen de honderden Cyberische handelaars. Hij verstond de taal niet, had geen middelen tot communiceren en was op zichzelf aangewezen. Alvorens deze jongeman een stekje zou kiezen en zijn handel op ging starten besloot hij eerst een rondreis te maken door het voor hem nieuwe land Cyberië.

Nadat hij de haven van Eurodam had verlaten, besloot hij koers te zetten naar Zwollar. Even genieten en tot rust komen in de enorme bossen die de stad rijk is, alvorens de bomen genadeloos tot planken verwerkt zullen worden. Sinds deze handelsperiode is Zwollar tevens de stad met de eerste brug van het land. De Goedkoopste-Brug overspant een enorme, bodemloze leegte tussen twee stadsdelen van Zwollar. Alhoewel de naam anders doet vermoeden, maakt de brug een solide indruk en kan de jongeman de hele stad bewonderen. Ondanks het feit dat alles in de States traditioneel bigger and better is, is hij onder de indruk van de brug. Dit zal zonder twijfel het grootste bouwwerk van het land zijn. Enkele Polaroid-momenten later, krijgt de jongeman lucht van een nog wonderbaarlijker situatie. Er schijnt een stad te zijn in Cyberië waar men geen brug gebruikt om een soortgelijk ravijn over te steken, maar dat men een magische vorm van Island Hopping gebruikt om aan de overkant te geraken. Het enige beeld dat de jongeman zich kan voorstellen van Isand Hopping, is gebaseerd op verhalen van zijn voorvaderen die de Yellow-bellies, de grootvaders van de Japanners die Digitalië bombardeerden, bestreden hebben in de Tweede Wereldoorlog in de twintigste eeuw. Gefascineerd door zijn eigen verwachtingen haast hij zich naar Kronenburg, de belachelijk hoge prijs van de enige overheidstaxi negerend.

Eenmaal aangekomen in Kronenburg, naar verluid de tweede stad van Cyberië, verbaast de jongeman zich over de overdaad van oliebronnen in de stad. Waar Zwollar een groen paradijs is, is Kronenburg een typische oliestaat. Binnen enkele uren zijn de eerste oliepompen daarom ook al hard aan het werk. Maar om olie te zien had hij net zo goed in good old Texas kunnen blijven, het gaat hier in Kronenburg om het magische Island Hopping. Na het ravijn te hebben gevonden, ziet de man dat hij niet de enige is die dit fenomeen wil bewonderen, massa’s mensen staan naar de overkant te staren, vertwijfeld door wat ze zien. De meeste mensen hebben geen idee hoe ze oude bekenden aan de overkant moeten bereiken, maar een enkeling heeft zijn hand weten te leggen op een magische kaart van Kronenburg. De Amerikaan is één van de gelukkigen. Met een welgerichte vingeraanwijzing op de kaart voelt de jongen zich wazig worden in zijn hoofd. Een fractie van een seconde later staat hij aan de andere kant van het ravijn, gadegeslagen door een verbaasde menigte. It’s an amazing discovery! is het enige dat hij uit kan brengen. Nog steeds bedwelmt door alles wat hij vandaag heeft gezien besluit de Amerikaan een slaapplaats te zoeken om bij te komen van zijn belevenissen. Eenmaal in zijn bed hoort hij buiten op straat nog wel enkele vooraanstaande burgers van Kronenburg praten over de opzet van een project om de brug te bouwen. Al snel vervagen deze gedachten in zijn achterhoofd en valt hij in een diepe slaap.

Buiten deze Amerikaan zijn er natuurlijk meer bezorgde burgers. Verschillende vragen klinken uit de monden van de Kronenburgers: Zou deze situatie de handel in Kronenburg nog verder onder druk zetten? Waarom heeft de mayor van Zwollar wel een aansluitende weg voorzien en The Minic niet? Alhoewel het antwoord voorlopig op zich laat wachten, wekken de plannen om gezamenlijk een brug te bouwen vertrouwen op bij de burger.

Leave a Reply