Business marketing en de Cyberische economie

Auteur: Bartrett

Businessmarketing, voor sommigen een struikelvak, voor anderen een middag van vermaak. Aan de hand van het volgende artikel zal ik graag een aantal punten toelichten waarom sommige handelaren het beter doen dan anderen. En hoe je natuurlijk je eigen marketing skill kan verbeteren zonder dat je daar maar 1 ISH voor hoeft te betalen. Hoewel vooral de beginnende marketeers en handelaren hier iets van kunnen leren wil ik de ervaren handelaren niet afschrikken.

Kennis is macht, en goed te gebruiken in Cyberië en Digitalië. Het meest bekende uit de marketing zijn natuurlijk de P�s: Prijs, Product, Plaats en Promotie. Een punt dat echter niet zo snel aan bod komt is de marktverkenning. Wie verkoopt wat, waar en hoe? Zonder marktverkenning is de invulling van de P�s namelijk onzin. Als je niets weet over de markt waarop je gaat verkopen hoe kan je dan iets verkopen? Dan kan je net zo goed proberen vriezers te verkopen op de noordpool.

Het eerste dat bij de goede handelaar opkomt is het product. Welke producten zullen in deze stad de meeste handelaren produceren en waar is dus veel concurrentie te verwachten? En waar hebben deze handelaren behoefte aan, de zogenoemde afgeleide vraag? De beste handelaren kenmerken zich door een goed zicht op de markt. Ze houden de prijzen van concurrenten en grondstoffen in de gaten en weten daar nog een leuk stukje winst uit te slaan. Om je bij deze tophandelaren te scharen een aantal tips.

Tip 1: Weet wie je afnemers zijn. Willen ze de goedkoopste producten? Of willen ze relatief de goedkoopste producten. Voor de beginnende handelaar lijkt het mooi om mee te spelen met de jongens van het grote geld, maar dat lukt niet altijd even goed. Door ervaring, goede planning en natuurlijk de juiste mensen kennen hebben deze handelaren een voorsprong die voor de verse ondernemer niet even makkelijk in te halen is.

Tip 2: Blijf bij je leest, ga geen producten produceren die je niet goedkoop kan produceren. Speel goed in op de markt. Als je in het begin al ziet dat bijvoorbeeld gereedschappen moeilijk te verkrijgen zijn, investeer dan in skills en maak en verkoop die zooi. Zorg dat je de eerste stop wordt voor de groothandelaren en andere handelaren. Door tegen concurrerende en lage prijzen je gereedschappen in de winkel te hebben heb je een streepje voor op de concurrentie. En natuurlijk, een goede bekende naam, vooraan geplaatst in een makkelijk toegankelijke straat doet wonderen.

Leave a Reply