Gedoogbeleid El Peso wederom ter sprake

Auteur: Ottavio Alvarez

Al zo lang men zich kan herinneren, heeft elke Cyberische stad bepaalde aspecten, die kenmerkend zijn voor die bepaalde stad. Zo staat Kronenburg bekend om haar olie, Bahthoevedorp om haar goud en El Peso kenmerkt zich door haar gedoogde wapenbeleid. Of toch niet?

Vorige handelsperiode was het minister MoleM van Veiligheid, die het nodig achtte het gedoogbeleid betreffende artikel 2 van het Cyberisch Burgelijk Wetboek een halt toe te roepen. Deze handelsperiode achtte minister Hutman van Onderwijs het nodig om de discussie opnieuw op te laaien. Dit maal met een legalisatie van wapenhandel in El Peso.

De volksvertegenwoordigers hebben een verdeelde mening. Als er al een wapenmarkt is in Digitalië, dan is die in Cyberië dus overbodig. spreekt oud-minister van veiligheid MoleM zijn collega`s toe. Een El Peso zonder wapenhandel, is als een Roebelarendsveen zonder haven, spreken zijn collega`s hem tegen. Een wet die gedogen regelt. We zijn toch niet serieus met dit soort geneuzel bezig zeker! zucht zofona. Dit wordt zelfs deze Veteraan teveel.

Om de mening van de inwoners van El Peso zelf wordt niet gevraagd. Maar uiteindelijk zal de uitslag van deze discussie toch bepalend zijn voor hun gemeenschap. Misschien wordt het tijd dat de heren volksvertegenwoordigers zich eens gaan afvragen wat hun kiezers nu eigenlijk willen, want daar draait het allemaal om.

Leave a Reply