Nieuwe budgetten uitgedeeld

Auteur: Redactie

De Overheid heeft gisteren nieuwe budgetten uitgedeeld aan de negen steden in Cyberië en Digitalië. Voor het eerst zullen de stadsbudgetten in drie delen verstrekt worden.

De steden scoorden opvallend dicht bij elkaar op het gebied van inwonergroei, milieubeleid, infrastructuur en veiligheidsbeleid. Duidelijke winnaar was YenVille, met een subsidiebedrag van 443 ISH per inwoner, minus het bij aanvang uitgedeelde budget. Het laagst scoorde El Peso, met 371 ISH per inwoner.

Omdat het actieve inwoneraantal afgezet werd tegenover die in een later stadium van de voorgaande handelsperiode, daalde dit in iedere stad. Over het algemeen stellen experts wel dat het inwoneraantal zich gelijk ontwikkeld aan de vorige periode. Het laagst was de inwonerdaling in Bahthoevedorp (-21% tot 348), het grootst in Monapoli (-39%).

Op het gebied van milieu scoorde Roebelarendsveen het best, met een indexcijfer van exact 100 op de peildatum. YenVille en Tripolire, de kleinste steden, scoorden fractioneel lager op dit gebied. Weinig aandacht voor het milieu was er in Kronenburg, hoewel het indexcijfer daar nog ver boven de minimale grens ligt.

Dankzij een goed wegen- en veiligheidsbeleid wist Monapoli, ondanks een forse inwonerdaling, nog een goede score te behalen (413 ISH). Het beste Officerbeleid, dat een redelijk zware weging kreeg, werd er echter gevoerd in YenVille, waar Officers reeds 54 uur actief waren in de afgelopen week. In El Peso waren helemaal geen officers actief.

De Overheid kondigde alvast aan eind januari, wanneer opnieuw budgetten worden uitgedeeld, ook het parkeerbeleid op te nemen in de beoordeling van de steden.

Budgetten per inwoner,
per stad (totaal week 1)

1. YenVille 443 ISH

2. Zwollar 429 ISH

3. Tripolire 427 ISH

4. Rveen 415 ISH

5. Monapoli 413 ISH

6. Kronenburg 409 ISH

7. Bahthoevedorp 406 ISH

8. Eurodam 401 ISH

9. El Peso 371 ISH

Leave a Reply