Boeren in optocht

Auteur: Redactie

Toen het begrip farmer voor het eerst in Cyberië werd geïntroduceerd, leverde dit veel vraagtekens op bij ondernemers en politici. Inmiddels is voor het grootste deel van de bevolking duidelijk dat hiermee de personen worden aangeduid die geld `zaaien` door het veelvuldig aankloppen bij de subsidiepoort onder verschillende identiteiten, om vervolgens al dit geld door te sluizen naar de eigen bankrekening. Farmen is slecht en wordt keihard bestraft, zo heeft men ondervonden. Met de komst van de eerste vijf boeren in Cyberië wordt er echter opnieuw verwarring gezaaid. Wat te doen met farmende boeren en boerende farmers?

Vandaag werden ze uitgedeeld: vijf licenties die het mogelijk maken bomen te planten op willekeurige, bruikbare kavels met behulp van een machine, een schep en wat klei. De gelukkige eigenaren, katharos, gelaarsdekat, themini, nootje en marcelbuter betaalden allen ruim 2.000 ISH voor die licentie, die nog ruim twee weken geldig is. Daarmee geven ze enerzijds aan hoe dringend het bomentekort in Cyberië op dit moment is en anderzijds dat er voldoende te verdienen zal zijn in het boerengilde.

De Overheid had dit al voor de start van de licentieveiling (afgelopen zondag) door en besprak direct met een groep ingenieurs de mogelijkheden om boeren een waardig bestaan te geven in het tot nu toe industrieel georiënteerde Cyberië. Daaruit rolde een plan waarin bosbouwers officieel in staat worden gesteld een boerderij aan te leggen en kavels toe te voegen aan een aangrenzend landgoed. Met behulp van een traktor zou dit akker omgeploegd kunnen worden, teneinde kavelstaat de verhogen. Vervolgens kan de beheerder bomen planten.

De voedselvoorziening, die tot nu toe geheel buiten de economie omloopt, zal niet worden betrokken in de plannen. Cyberië is niet geschikt voor echte landbouw en bovendien verloopt het inkopen van voedsel uit het buitenland tot nu toe altijd prima, verklaarde een woordvoerder.

De eerste geplante bomen worden morgen verwacht, wanneer de licentiehouders instructies hebben gekregen over de beplanting. Het meest nijpend lijkt het tekort in Eurodam, waar op dit moment door milieuliefhebbers slechts 2000 bomen worden geteld. Maar in de kleinere steden zijn zelfs minder dan 1000 bomen te vinden en zelfs in bomenstad Zwollar staan er slechts nog 1300 overeind. Ter vergelijking: twee weken geleden telden Cyberië en Digitalië nog 59.000 bomen. Voor de nieuwe Cyberische boeren is er dus voldoende werk aan de winkel…

Leave a Reply