Flink in de aap gelogeerd..

Auteur: Anjaatje

Kun je je het volgende voorstellen: Je vergeet bijna op de boot naar Cyberië te stappen en komt net voordat de loopplank omhoog gaat aan boord gestoven. En het wordt erger, want bij het aanleggen in Cyberië wordt je gewekt door een matroos die je even vertelt dat de loopplank al een half uur uit ligt en dat iedereen allang van boord is. Of je ook niet van boord wil gaan…

Slaperig loop je de plank af en je neemt de taxi naar YenVille, alwaar je magazijn dan staat. In mijn geval dan. Natuurlijk was alles sneller gegaan als je magazijn in Eurodam had gestaan. Je sprint direct naar een winkel, koopt spullen om je eigen winkel te bouwen en sprint weer terug naar je magazijn alwaar je begint met metselen. Winkel gebouwd, en dan? Een keuze kan zijn: producten zoeken die heel goedkoop te koop zijn, zo goedkoop dat de eigenaar er nooit winst aan hebben en dus ook geen geld gaat hebben om nieuwe dingen te produceren en die opkopen en voor een hogere prijs in je eigen winkel te koop zetten. Slim ja, maar dat houdt ook op natuurlijk.

Andere keuze: je maakt zelf je producten. Wat iedereen dus doet, meestal. Ik dus ook. Laat ons skills gebruiken en ziet, onze producten zijn goed en goedkoop. Iets in die geest dus. Laat ik nou gehoord hebben dat je eerst een oven moet maken. Ik maak dus een oven. En ik neem skills op ijzer, steen en ook hout. Waar je bomen voor nodig hebt… Ondertussen zijn we dan een week verder. Winkel opbouwen en dan ook nog contact met je vrienden onderhouden kost tijd weet je. En dan ook nog plannen maken voor je investeringen. Je wilt toch zeker weten dat je je tijd en vooral het geld in de juiste dingen investeerd? Ik dus ook. Helaas, stront aan de knikker: mijn magazijn bleek te klein voor 17 bomen. Logisch, als je gelijk 100% van je kavel afhaalt en je magazijn nog niet is uitgebreid. Twee bomen was het magere aantal wat ik kon stallen. En dan heb je eindelijk je hout na wat gerotzooi met zagen en te weinig magazijnruimte, en dan brengt het natuurlijk nog lang niet op wat het heeft gekost.

Inmiddels zijn er dan winkels die het wel slim doen, en allang goedkoop hout hebben. Dat koop ik dan maar, is stukken goedkoper. En dan maar steen proberen te verkopen. Ik kan je direct vertellen dat ook dit een mislukte missie was. Tot dan toen heb je dus weinig verdiend. Maar opeens een lumineus idee wat zomaar aan je brein is ontsproten: we gaan scheppen produceren. Reden: geeneen te vinden in YenVille. Daarbij komt dan nog dat ik mijn oven ook niet voor niks had. En je ontdekt dat glas duur is in YenVille. Tijd om daar wat aan te doen en jawel, na twee laatste skills en wat moeite, merk je dat je glas gewoon verkocht wordt…

En dan ineens doe je iets stoms. Je merkt dat er is gestolen uit je winkel. Je komt erachter wie het is. En plots als je weer door de straatjes van Yenville loopt te dwalen zie je hem in een van die rommelige winkeltjes achter een toonbank staan! Dan loop je binnen en je probeert stiekem een camera mee naar buiten te nemen. Helaas, voor je het weet wordt je bij je kladden gepakt, boete uitgeschreven en je camera ben je weer kwijt. Al het met glas en scheppen verdiende geld weer weg.

Wie steelt er dan ook, of doet er een poging toe?! Ik natuurlijk, ik die niet van geweld en diefstal houd, wilde eindelijk weten hoe het voelt om succesvol iets te stelen. Ik zal het nooit weten, want er komt geen tweede keer meer. En een (bijna) lege portomonnee voelt echt niet lekker kan ik je vertellen.

Leave a Reply