Dalende koersen zorgen voor onrust

Auteur: JoMaMa

De koersen van de aandelen zijn de afgelopen dagen drastisch gedaald. Dit bezorgt veel aandelenhandelaren een onzeker gevoel.

Een speculant op de beurzen laat weten: Ik vrees voor mijn zuurverdiende centjes. Ik heb ze op de beurs belegd, maar ik denk dat ik nu naar mijn geld kan fluiten. De koersen zijn snel gezakt. Hierdoor staan al mijn aandelen onder de aankoopprijs. Ik weet niet meer wat ik moet doen: verkopen of de aandelen behouden? Als ik ze verkoop dan is mijn verlies immens groot; als ik ze aanhoud heb ik kans op een nog verdere daling van de koers. Misschien gaan de koersen toch weer stijgen en dan kan ik wel nog winst maken. Ik ben de wanhoop nabij!

De handel in de Cyberische steden is afgenomen. Als gevolg hiervan zijn de koersen gedaald. De koersen zijn immers gekoppeld aan het verloop van de handel in de steden. We hebben nu het punt bereikt waarop de handel is gestagneerd. Drastische koersverlagingen zijn hier het vervolg van.

Vrijwel alle Cyberische aandelen staan nu op de laagste koers ooit. De vraag is of we ooit nog uit deze recessie kunnen komen. Econoom Sanders geeft hier een antwoord op: Deze recessie kunnen we nog te boven komen. We zullen dan echter wel moeten samenwerken. We moeten ervoor zorgen dat de handel weer gaat bloeien. Het is dus van belang dat we weer goederen gaan inkopen bij andere winkels. Pas dan zullen de koersen weer gaan stijgen, en krijgen de speculanten opnieuw vertrouwen in de beurs. Mijn advies luidt dus: Koop of je leven ervan afhangt.

Met deze wijze raad zullen we het de eerstkomende tijd moeten doen. Vooral voor de beursspeculanten is nu een onzekere tijd aangebroken. Het pessimisme overheerst. We hopen dat de Cyberische handel er snel weer bovenop komt.

Leave a Reply