Eerste aardschok met zijn logische gevolgen

Auteur: desmalen

Gisteren voelde ik een eerste kleine aardschok. Ik vroeg me direct af of de vulkaan al ging uitbarsten, maar nee, het was er de tijd van het jaar voor. Toen ik kort daarna door de straten liep op één van mijn dagelijkse controles zag ik dat deze kleine aardschok al grote gevolgen had. Niet voor de natuur maar wel voor de politiek. Een bekende sprak me aan en zei dat het dringend tijd werd om er aan te beginnen. Ik vroeg hem met een dwaze blik of het al tijd was om het Kronenburgse carnavalcafé te gaan bezoeken. Maar nee, zei hij, heb je deze aardschok niet gevoeld deze morgen? Natuurlijk had ik deze gevoeld. Een fractie later zag ik een Mc-Truck passeren met een groot aanhangbord. Oh ja, nu weet ik het weer, het wordt tijd om campagne te voeren voor de komende verkiezingen.

Er viel me dan ook direct het één en ander op. Zo zag ik dat LD er tijdelijk mee gestopt, echter, sommige leden gaan door onder de nieuwe naam Leefbaar Bahthoevedorp. De partij die het meest opviel tot nu toe was SP. Deze hebben Super Captain of Industry gelaarsdekat1 op de lijst en lijken hem te gebruiken als speerpunt. Zo is er een speciale club hiervoor opgericht. De partij die de vorige periode nog het meeste stemmen in de wacht sleepte, PvdA, heeft in deze maand een grote hervorming moeten doorvoeren. Door het verlies van hun bekende kopstuk vinny moeten de andere leden nu hun beste beentje voorzetten om even goed te kunnen blijven scoren als in de vorige periodes. En dit allemaal onder leiding van Lucius. Van de andere traditionele partijen is mij nog niet echt veel opgevallen buiten wat reclameslogans, misschien maken ze hier nog werk van.

Zo als elke verkiezingsronde zijn er ook weer nieuwe partijen. Diegene die me daar het meest bij opgevallen is, is de Fok!Partij. Zij heeft bekende leden als RedDevil85, job, Troel, twexx en Tha Game Master. Het wordt dus uitkijken wat deze partij en de andere nieuwkomers kunnen verwezenlijken tijdens de volgende verkiezingen. Maar hiervoor wordt het wachten totdat het alarmpeil weer op rood komt en de aardschokken elkaar sneller gaan op volgen om dit te weten te komen.

Leave a Reply