Regering Cyberië participeert in kansspelen

Auteur: Redactie

De vice-president van Cyberië, KBB’er Zofona heeft in samenwerking met de minister van Financiën, SPAM-afgevaardigde Battery, de Lotto Lotto opgezet. Dit kansspel is voor iedereen toegankelijk en wordt door het Ministerie van Financiën volledig gecontroleerd. Bovendien zal 25% van alle opbrengsten naar de staatskas vloeien. Zeer uniek, aldus de heer Zofona, die zijn politieke functie uitstekend weet te combineren met zijn handelsdrift. Zofona heeft mij benaderd, zo meldde Battery desgevraagd, om mee te denken over de mogelijkheden, en zo hopelijk een trend te zetten waarbij kansspelen eindelijk eens onder volledige controle komen te staan en de Staat kan mee profiteren van de opbrengsten.

De Lotto Lotto werkt door middel van sessies met een plaatsingslijst waarin deelnemers hun naam kunnen invullen. Een op voorhand bepaalde lijst met nummers bepaalt welke persoon de gelukkige winnaar is van de maximaal 100 ISH grote prijs. Hoogstens 20 personen kunnen mee doen per sessie, maar omdat er bijna dagelijks een ronde zal beginnen, verwachten de organisatoren dat er veel animo voor zal zijn. De eerste sessie ging woensdagavond jongstleden al van start, maar wegens gebrek aan belangstelling was die gestaakt. Alle deelnemers die al betaald hadden konden hun geld terugkrijgen of kiezen voor een nieuwe ronde. Ondanks deze tegenvaller denken de twee politici dat het nog wel drukker zal worden. De meeste mensen kijken toch liever eerst even de kat uit de boom, weet de Minister van Financiën uit ervaring na getuige geweest te zijn van eerder opgezette kansspelen.

Diezelfde Minister heeft vandaag in het Parlement een wetsvoorstel gepresenteerd dat de Minister in de toekomst meer controle moet geven over kansspelen, om zo de integriteit van de instanties te waarborgen en burgers te beschermen tegen fraude. Het voorstel zal waarschijnlijk nog dit weekend worden ingediend, en bestaat voornamelijk uit het toekennen van autoriteit aan de Minister om sancties op te leggen. Als het wetsvoorstel aangenomen wordt zal het pas de volgende ambtsperiode van kracht worden, maar tot die tijd zal het Ministerie van Financiën zich moeten behelpen met strenge controles, en volledige openheid naar de burgers toe gecombineerd met adviezen.

Leave a Reply