ZAS FV: Dreiging of redding?

Auteur: Cent

De maffiafamilies Zalzini, Alvarez en Savatoro hebben besloten samen te werken. Ze hebben zich verenigd in het ZAS FV: Zalzini, Alvarez en Savatoro’s FamilieVerbond. Is dit iets waar de burgers van Cyberië blij mee moeten zijn? Is het gedaan met het eens zo rustige Cyberië? Ik pakte de taxi naar Kronenburg, waar ik met de leider van de Zalzini’s, Zalzi-Zalzini, had afgesproken. Ik was zeer nieuwsgierig naar de bedoelingen van dit verbond. Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn angst.

Er is natuurlijk heel wat oproer geweest door de aanwezigheid van talloze bomaanslagen. Meneer Zalzini, hoe gaat het met u?

Ik ben nu vooral vermoeid. Ik ben bezig geweest met campagne voor het mayorschap van Kronenburg, met het Familieverbond en natuurlijk met Zalzini. Daarbij was ik continue op zoek naar informatie over de bomaanslagen en ben ik zeer kwaad op de Minister van Veiligheid, wegens het beschuldigen van Zalzini. Hij beschuldigde eerst, voordat hij onderzocht. Dat moet omgekeerd.

Begrijpelijk. Maar goed, het Familieverbond. Wat voor achterliggende redenen heeft het samenvoegen van de ruziënde maffiefamilies?

Het idee van kwam Alvarez, ze wilden rust hebben en alles gezamenlijk doen, in plaats van elkaar vermoorden. Ze wilden dat we regels opstelden voor de families. Daarbij werkten Savatoro en Zalzini al een beetje samen, we schreven immers de Kronenburger. Toen we eindelijk tot een akkoord kwamen heeft Alvarez een club gebouwd, waar we alles coördineren.

We namen een korte pauze. Zalzini gromde wat tegen de barman, die bang wegliep en uiteindelijk terugkwam met twee drankjes. Ik vroeg me af of Zalzini ervoor ging betalen. Wat voor regels hebben jullie opgesteld?

Vooral in verband met aanslagen, verder nog waar de familieleden mogen wonen. Het heeft allemaal met maffia te maken.

Is ZAS FV een dreiging of juist een redding voor de Cyberische en Digitaliaanse burgers?

Beide. We zullen geen bommen meer leggen, maar we kunnen ze wel gebruiken tegen vijanden. Zalzini verafschuwt SCORPIA nu bijvoorbeeld, vanwege het treffen van onschuldigen.

Leave a Reply