Geweldsescalatie leidt tot crisis

Auteur: Gelaarsdekat1

Recent zijn naar schatting tussen de tien en vijftien bommen afgegaan in Cyberië waarbij meer dan 150 gewonden zijn gevallen en vele duizenden I-Shells aan schade is opgelopen. De dader van deze aanslagen is Yourzo Savatoro volgens het shootwatch-systeem. Naar eigen zeggen werd hij daarbij gesteund door een groot aantal Digitalianen.

Yourzo Savatoro is door de Overheid naar Nederland verbannen, daar hij ook steun zou hebben ontvangen van burgemeester Leonardo Savatoro, die op zijn beurt weer is ontslagen en in zijn plaats is Richard benoemd.

Tripolitaan gelaarsdekat liet desgevraagd weten bommen, kruit en wapens te hebben verhandeld en nog steeds te verhandelen en tevens circa 5500 kruit te hebben geïmporteerd via zijn MV. Hij ontkent echter te zijn betrokken bij de aanslagen of deze financieel te hebben gesteund. Als producent van in Digitalië legaal verhandelbaar wapentuig acht hij zich ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het gebruik ervan. Wapenhandel is zeer lucratief, als de kopers daar dingen mee doen die verboden zijn, dan kan ik daar niks aan doen aldus de Tripolitaan. Door velen wordt het ethisch gehalte van een dergelijke stellingname betwijfeld.

Inmiddels heeft ook de MvV thijs goedegebure maatregelen genomen, middels een omstreden verordening waarin hij een aantal Digitalianen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslagen op de dodenlijst heeft geplaatst. Het is niet duidelijk of de minister verordeningen mag uitschrijven die acties legaliseren die in strijd zijn met het Wetboek. In elk geval heeft zijn oproep geleid tot het benoemen van een groot aantal bodyguards aan de overkant van de Valuta en een verdere geweldsescalatie wordt bepaald niet uitgesloten.

Het is te hopen dat de relatie tussen Cyberië en Digitalië niet verder verslechtert. Volgens experts is de enige oplossing een constructieve en open dialoog tussen de Senaat en het Parlement om de problemen op te lossen. Het is echter maar de vraag of die in de huidige sfeer zal plaatsvinden of ergens toe zal leiden.

Leave a Reply