Spektakel bij inburgering Arjanisme

Auteur: Lion King

Op 1 maart om 19.00 uur werd door de inwoners van Bahthoevedorp reikhalzend naar het spetterende vuurwerk uitgezien. Smachtend stonden de burgers in de koude avond te wachten buiten hun met sneeuw bedekte huisjes. Hun blikken waren gericht naar de hemel, waar de sterren pinkelden in de gure voorjaarsnacht. Ja, er was namelijk een happening georganiseerd door de bevolking ter ere van hun nieuwe burgemeester: Arjanisme. Veel is er over hem geschreven en gepraat en nu, nu zou hij zich dan laten zien aan zijn trouwe burgers, die een prachtige inaugeratie voor hem in petto hadden.

Het geduld van de bevolking werd secondenlang op proef gesteld, de minuten schenen wel eeuwen te duren. De mensen kropen dicht tegen elkaar aan om maar niet onderkoeld te raken. Nog werd er niets gehoord of gezien. Was dan de hele voorbereiding van de feestelijk georganiseerde opening tevergeefs geweest?

Opeens klonk er een daverende knal die de stad deed trillen op haar grondvesten. Een enorme lichtflits weerkaatste in de donkere nacht en alle inwoners keken elkaar ietwat verbaasd aan. Er verscheen een klein lichtje aan de hemel die almaar groter werd. De bewoners tuurden naar dit stipje en geleidelijk aan konden ze zien wat, of beter gezegd, wíe het was. Het was niemand minder dan hun burgervader Arjanisme! Zomaar uit de lucht komen vallen (met parachute natuurlijk). Dit was een daverende verrassing voor de mensen, en volgens plan werd er vuurwerk afgestoken die de hemel prachtig verlichtte. De aftrap van zijn ambtstermijn heeft plaatsgevonden, de champagne werd ingeschonken en er werd volop getoast op�ja op wat eigenlijk?

Leave a Reply